"Vrei sa dansezi cu mine?". Cum vrea Ungaria sa creasca rata natalitatii

Ultima actualizare: 01-06-2013 07:00
sala nasteri

Guvernul de la Budapesta a demarat recent un program, intitulat “Vrei sa dansezi cu mine?”, prin care spera sa faciliteze intalnirile dintre tineri si astfel, cresterea natalitatii, potrivit Al Jazeera.

Weekend-ul trecut, oficialii de la Budapesta au sponsorizat mai multe petreceri care au avut loc in toata tara, totul pentru ca tinerii sa aiba mai multe sanse sa-si gaseasca un partener si sa intemeieze o familie.

Ministrul maghiar care se ocupa de familie si problemele tinerilor, Miklos Soltesz, a spus ca studentii se casatoresc tot mai tarziu si, pentru ei, este tot mai greu sa stabileasca conexiuni, mai greu decat era acum 10 sau 20 de ani.

Potrivit acestuia, un al aspect al problemei il reprezinta aglomeratia din discoteci. Soltesz sustine ca acestia nu au destul spatiu pentru a se manifesta si pentru a discuta.

Maghiarii au apreciat programul demarat de guvernanti, spunand ca, pentru barbati, este din ce in ce mai greu sa intre in vorbe cu o femeie, din cauza problemelor legate de siguranta.

Poti sa mergi la discoteca sau intr-un bar, insa nu ai sanse sa relationezi cu altcineva in fara de cei pe care-i cunosti deja. Daca incerci sa incepi o conversatie, mai intotdeauna esti refuzat”, a spus un tanar maghiar.

Populatia Ungariei se afla intr-un declin constant, pierzand 200.000 de persoane doar in perioada 2001 – 2011, ajungand sa numere 9,9 milioane.

De asemenea, rata casatoriilor este in scadere. In 2011, erau inregistrate 4,3 casatorii la mia de locuitori, iar in 2011 doar 3,6 casatorii la mia de locuitori.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO