Vladimir Putin si-a anulat vizita in Franta dupa ce Francois Hollande a acuzat Rusia de crime de razboi in Siria

Ultima actualizare: 14-10-2016 07:17
putin

Presedintele rus Vladimir Putin nu va efectua o vizita la Paris saptamana viitoare si nici nu se va intalni cu omologii francez si german pentru discutii separate pe tema crizei din Siria, a anuntat marti Kremlinul.

“Presedintele a luat decizia de a-si anula vizita. Presedintele a mentionat ca este gata sa viziteze Parisul intr-un moment convenabil pentru (presedintele francez Francois) Hollande. Vom astepta ca acest moment convenabil sa apara”, a declarat purtatorul de cuvant Dmitri Peskov intr-o conferinta audio cu ziaristii.

La randul sau, presedintele Hollande a declarat ca este vital sa continue negocierile cu Rusia, in pofida diferendelor majore cu Moscova pe tema Siriei, dar ca nu are sens sa aiba discutii decat daca negocierile sunt “sincere si ferme”.

“Cu Rusia, Franta este intr-un dezacord major pe tema Siriei si vetoul Rusiei la adresa rezolutiei Consiliului de Securitate al ONU a impiedicat incetarea bombardamentelor si obtinerea unui armistitiu”, a declarat Hollande intr-un discurs sustinut marti, la Strasbourg, la Consiliul Europei.

“Consider ca este necesar sa avem un dialog cu Rusia, dar acesta trebuie sa fie ferm si sincer, altfel nu-si are sensul si este o farsa. Sunt pregatit sa-l intalnesc pe presedintele Putin daca putem obtine un progres pe calea pacii”, a mai spus Hollande.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO