Vladimir Putin: "Atribuirea Cupei Mondiale din 2018 Rusiei nu poate fi pusa in cauza. Am luptat onest"

Ultima actualizare: 23-06-2015 07:02
Vladimir Putin - Getty

Atribuirea Cupei Mondiale de fotbal din anul 2018 Rusiei nu poate fi pusa in cauza, deoarece Moscova a "luptat in mod onest" pentru a obtine organizarea competitiei, a declarat presedintele Vladimir Putin.

"Noi am luptat in mod onest (pentru a castiga organizarea Mondialului) si am castigat. Nu credem ca aceasta decizie poate fi pusa in cauza", a declarat Putin, care a facut aceasta declaratie cu ocazia Forumului economic de la Sankt Petersburg, potrivit Agerpres.

"Suntem pregatiti si acest lucru a convins FIFA. Constructia stadioanelor a inceput deja", a adaugat liderul de la Kremlin, citat de France Presse.

Rusia si Qatarul ar putea pierde organizarea Campionatelor Mondiale de fotbal din 2018, respectiv 2022, in cazul in care se va dovedi ca au obtinut aceste competitiei "doar datorita coruptiei", dupa cum a precizat la inceputul lunii iunie Federatia Internationala de Fotbal, confruntata in prezent cu un imens scandal de coruptie.

"Daca exista probe ca Rusia si Qatarul au obtinut Cupa Mondiala doar datorita coruptie, atunci competitia le-ar putea fi retrasa", a amenintat Domenico Scala, presedintele Comisiei de Audi a FIFA, intr-un interviu acordat saptamanalului elvetian Sonntagszeitung, subliniind insa "ca aceste probe nu au fost furnizate" pana in prezent.

Chestionat in legatura cu scandalul de coruptie din cadrul FIFA, Vladimir Putin a spus: "Noi suntem in favoarea luptei impotriva coruptie, insa tribunalul este cel care trebuie sa spuna daca cineva este vinovat".

Presedintele rus a indicat, totodata, ca in tara sa a fost deschisa o ancheta referitoare la aceste acuzatii de coruptie, legate de atribuirea Cupei Mondiale 2018. "Nu s-au gasit probe referitoare la o eventuala coruptie in Rusia", a subliniat Putin.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO