Vladimir Putin a ordonat exercitii militare de amploare in Urali si Siberia: 12.000 de soldati si 250 de avioane de vanatoare

Ultima actualizare: 29-05-2015 06:55
armata rusa - Itar tass

Rusia a dat startul unor exercitii militare de amploare in Muntii Ural si vestul Siberiei, a anuntat marti Ministrul Rus al Apararii, relateaza Reuters.

Exercitiile in care sunt implicati 12.000 de soldati si peste 250 de aparte de zbor au inceput luni si se vor derula pana joi. Scopul lor este acela de a pregati fortele rusesti pentru programul militar de amploare Tsentr-2015 care se va desfasura in luna septembrie.

Aceste exercitii, neanuntate anterior, au fost ordonate de presedintele rus Vladimir Putin pentru verificarea capacitatii de lupta a fortelor armate ruse.

''In cadrul verificarii inopinate a capacitatii de lupta, unitati de aviatie si de aparare antiaeriana din Districtul Militar Central, precum si unitati de armament si tehnica militara, participa la exercitii in vederea aducerii lor la o pregatire de lupta maxima'', se precizeaza intr-un comunicat al ministerului rus al apararii.

Exercitiile se desfasoara in contextul tensiunilor dintre Rusia si NATO din cauza crizei din Ucraina. In paralel, aproximativ 4.000 de militari si 100 de avioane de vanatoare din Statele Unite si din opt tari europene au initiat, luni, exercitii in zona arctica. Manevrele militare se desfasoara in nordul Norvegiei, in Suedia si Finlanda.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO