Video viral. Protestatarii din Beirut s-au oprit din scandat pentru a-i cânta unui copil speriat

22-10-2019 09:37

Liban

Protestatarii din Beirut, unde au loc mai multe zile manifestaţii anti-guvernamentale, s-au oprit din scandat pentru a-i cânta unui copil de 15 luni speriat de zgomote.

Potrivit CNN, Eliane Jabbour conducea sâmbătă seară prin districtul Baabda, din sudul capitalei libaneze, când mulţimea de protestatari i-a înconjurat maşina în care se afla alături de fiul ei, Robin, în vârstă de 15 luni.

„Le-am spus «am un copil, nu fiţi prea gălăgioşi»”. În acel moment, protestatarii au început să cânte „Baby Shark”, un cunoscut cântec pentru copii, scrie News.ro.

„A fost spontan. Lui îi place cântecul. Îl ascultă de multe ori acasă şi râde”, a mai povestit femeia.

Ea a publicat pe Facebook o scurtă înregistrare, iar aceasta a devenit virală în Liban atât de repede încât soţul ei a văzut-o înainte ca ea să îi povestească.

Întâlnirea lui Jabbour cu protestatarii a avut loc într-un moment mai calm al manifestaţiilor din Liban, unde sute de mii de oameni cer reforme.

„Copiii din Liban ar trebui să aibă un viitor mai bun. Robin o să vadă videoclipul când va creşte şi va şti că libanezii luptau pentru el”, a mai spus Jabbar.

Demonstraţiile au început joi, după e Guvernul a anunţat noi taxe pentru rezidenţi. Luni, Guvernul a renunţat la măsuri, a redus salariile oficialilor şi a aprobat bugetul pe 2020.

Mai mulţi miniştri au demisionat, însă premierul Saad al-Hariri a refuzat.

Sursa: News.ro

Tags: liban, cantec, proteste,


VIDEO PROTVPLUS.RO