VIDEO si FOTO. "Iranieni, va iubim! Nu o sa va bombardam". Campania unui israelian pe internet


Ultimul update: Luni 13 August 2012 03:31
Data publicarii: Miercuri 21 Martie 2012 12:46
Categorie: Stiri externe
mesaj pacifist Israel-Iran

Gestul unui israelian, care a lansat un mesaj pacifist la adresa Iranului pe Facebook a primit mii de like-uri, iar in numai cateva zile, mesajul lui emotionant a fost preluat de presa internationala.

Graficianul Ronny Edry a conceput un clip in care vrea sa transmita iranienilor mesajul sau pacifist: “Nu va vom bombarda niciodata! Va iubim!”

Dupa ce si-a lansat campania pe Facebook, a primit multe mesaje, unele chiar de la iranieni, Internetul fiind singurul mod in care legatura dintre cele doua tari rivale este posibila.

“Am incercat sa comunic cu ei, dar nu poti telefona in Iran, accesul este interzis. Toti vorbesc despre razboi si bombe, toti stam si asteptam. Am vrut sa spun ca razboiul este o nebunie”, declara Edry.

Potrivit CNN, Edry a inceput aceasta campanie pentru a putea sa comunice cu iranienii, sa inteleaga daca exista cu adevarat un motiv de ura si razboi intre cele doua popoare.

Edry a primit deja mii de mesaje de la iranieni. Iata ce scrie unul dintre noii sai prieteni: “Si noi va iubim. Cuvintele tale au ajuns aici, in ciuda cenzurii. Poporul Iranian nu uraste pe nimeni, cu atat mai putin pe israelieni”.

Potrivit unui sondaj realizat in luna februarie de Institutul Dahaf, numai 19% dintre israelieni sustin ideea unui atac preventiv impotriva Iranului.

Tensiunea dintre cele doua tari a crescut tot mai mult in ultima perioada, din cauza sanctiunile internationale date de Occident guvernului de la Teheran, care nu vrea sa renunte la dezvoltarea unui program nuclear.

Campania lui Edry a fost urmata si de alti israelieni, dupa cum putem vedea si in acest video de mai jos.
 

FULLSCREEN
VIDEO si FOTO. "Iranieni, va iubim! Nu o sa va bombardam". Campania unui israelian pe internet
  • /

Sursa: CNN

VIDEO PROTVPLUS.RO