VIDEO. Reconstituirea morții lui George Floyd. Ofițerul a stat cu genunchiul pe gâtul lui timp de 8 minute și 46 de secunde

Ultima actualizare: 02-06-2020 10:29
George Floyd
youtube.com

The Times a reconstituit moartea lui George Floyd de pe 25 mai. Filmările camerelor de supraveghere, videoclipurile martorilor și documentele oficiale arată cum o serie de acțiuni ale ofițerilor s-au dovedit a fi fatale.

 

Pe 25 mai, polițiștii din Minneapolis l-au arestat pe George Floyd, un bărbat negru în vârstă de 46 de ani, după ce un angajat din Deli a sunat la 911, acuzându-l că a cumpărat țigarete cu o bacnotă falsificată de 20 de dolari. La șaptesprezece minute după ce prima mașină de poliție a ajuns la fața locului, Floyd era deja inconștient și sub genunchii celor trei ofițeri de poliție.

Combinând videoclipuri de la participanți și camerele de supraveghere, examinând documentele oficiale și consultând experții, The New York Times a reconstruit în detaliu minutele care au dus la moartea lui George Floyd.

Videoclipul îi arată pe ofițeri care au întreprins o serie de acțiuni care au încălcat politicile departamentului de poliție din Minneapolis și s-au dovedit a fi fatale, lăsându-l pe Floyd fără respirație, chiar dacă atât el cât și oamenii care au asistat la evenimnt au solicitat să inceteze.

A doua zi după moartea lui Floyd, Departamentul de Poliție i-a concediat pe toți cei patru ofițeri implicați în episod, iar vineri, avocatul Mike Freeman, a anunțat acuzațiile de omor și omor prin imprudență împotriva lui Derek Chauvin, ofițerul care poate fi văzut cel mai clar în videoclipurile martoriilor, ținându-l Floyd la pământ.

Chauvin, care este alb, și-a ținut genunchiul pe gâtul lui Floyd timp de opt minute și 46 de secunde, conform plângerii penale împotriva lui. Videoclipul arată că Chauvin nu și-a îndepărtat genunchiul nici după ce Floyd și-a pierdut cunoștința și nici după un minut după ce paramedicii au ajuns la fața locului.

Ceilalți trei foști ofițeri, Thomas Lane, J. Alexander Kueng și Tou Thao – care au participat la arestarea lui George Floyd rămân sub anchetă.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO