VIDEO. In Rusia, cenzura n-a auzit de internet. Cum au fost trucate imaginile cu Putin huiduit


Ultimul update: Marti 30 Octombrie 2012 00:34
Data publicarii: Luni 21 Noiembrie 2011 21:26
Categorie: Stiri externe
Vladimir Putin

Televiziunea de stat din Rusia este acuzata de cenzura, dupa difuzarea unui material cu premierul Vladimir Putin, care a urcat in ring, dupa un meci de lupte desfasurat la Moscova, pentru a sustine un discurs.

Ca niciodata pana acum, publicul l-a huiduit zgomotos pe Putin, care a fost chiar nevoit sa-si intrerupa pentru cateva clipe discursul. Iar imaginile cu incidentul au fost vazute de aproximativ 1 milion de ori pe internet, in prima zi de la publicare.

Doar ca postul Channel One au difuzat respectivele imagini cu Vladimir Putin, care ar urma sa candideze anul viitor pentru un nou mandat de presedinte al tarii, insa pe fundal se auzeau ... APLAUZE.

Asta cu toate ca lupta a fost difuzata in direct de un alt post controlat de stat, iar huiduielile spontane ale celor 22.000 de spectatori au putut fi auzite de o tara intreaga

Prezentat de presa drept extrem de popular, actualul premier al Rusiei s-a confruntat pentru prima oara cu un astfel de incident, in carera politica.

Criticii lui Vladimir Putin (59 de ani) s-au grabit sa anunte "sfarsitul unei ere", adaugand ca "oamenii sunt pur si simplu satui de Putin".

Sustinatorii primului ministru s-au grabit sa vina cu explicatii, una mai hazlie decat cealalta: "Spectatorii erau plini de bere si au inceput sa protesteze pentru ca nu erau lasati sa mearga la toaleta", a declarat un purtator de cuvant al organizatiei de tineret pro-Putin.

Desi cota sa de popularitate este in scadere, Vladimir Putin ramane totusi cel mai iubit politician in Rusia. Aparitiile sale in public, atent regizate, sunt numite "aranjate" pe internet, principalul canal folosit de opozitie.

Week-end-ul trecut, el a fost aratat de televiziuni inscriind la un meci de hochei pe gheata, contra unor foste staruri, iar luna trecuta, purtatorul sau de cuvant a admis ca expeditia in care Putin a "descoperit" doua fragmente ale unor vase grecesti antice a fost de fapt "aranjata".

Recent, Vladimir Putin a declarat ca Rusia nu este inca pregatita pentru o democratie de tip vestic.

Varianta necenzurata a clipului cu Vladimir Putin care a circulat pe internet 

Reportajul cu Vladimir Putin difuzat de Channel One

 

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO