Valuri de 14 metri inaltime in sudul Angliei. Apele involburate au scos la iveala fosile de dinozaur din Jurasic

Dată publicare: 09-02-2014 07:58
Dată actualizare: 12-02-2014 06:56


Furtuni fara sfarsit in Marea Britanie. Autoritatile au avertizat ca valuri imense se napustesc, in continuare, asupra coastelor din sudul Angliei.
 

In unele locuri, a anuntat Paza de coasta, au atins si 14 metri inaltime. Valurile sunt ridicate de rafale de vant cu forta unui uragan si sunt cu atat mai mari cu cat se apropie momentul fluxului.

Canalul Manecii este prea mic pentru apele involburate de vantul ce atinge si 130 de kilometri pe ora. Paza de coasta din Devon a avertizat in privinta valurilor, descrise drept "fenomenale".

Acolo unde terasamentul caii ferate care leaga Cornwall de restul tarii a fost spulberat, tarmul se surpa tot mai mult. Valurile au macinat deja o portiune de aproape 80 de metri. Muncitorii transformati in alpinisti ad-hoc incearca sa stabilizeze peretele de pamant.

Nu doar calatorii au necazuri, intreaga economie locala a primit o grea lovitura.

"N-am mai vazut asa ceva, la o asemenea scara. Pamantul e macinat de apa, case inundate, pagube considerabile. Nu-ti inchipui ca poate fi atat de rau", a declarat un britanic.

O portiune de coasta a fost erodata atat de mult incat au iesit la iveala fosile de dinozaur din Jurasic, vechi de milioane de ani.

Cei implicati in industria turismului pe aceste meleaguri s-ar putea gandi ca asemenea scene ii descurajeaza pe turisti. Insa, marea atractie este furtuna insasi.

Simpli curiosi sau pasionatii de fotografie cauta cu infrigurare sa surprinda o imagine a furtunii perfecte.


VIDEO PROTVPLUS.RO