Urmarile cumplite ale atacului din Mali, soldat cu 18 victime. Cum au incercat ostaticii sa scape de rafala de gloante


Ultimul update: Miercuri 25 Noiembrie 2015 07:01
Data publicarii: Duminica 22 Noiembrie 2015 08:24
Categorie: Stiri externe

Au aparut imagini cutremuratoare cu urmarile atacului de acum doua zile, dintr-un hotel de lux din Mali. Autoritatile spun ca 19 civili au fost omorati in atac: 18 clienti ai hotelului si un politist care asigura paza.
 

De asemenea, au murit doi teroristi si sunt cautati trei supecti care au luat parte la atacul revendicat de o gruparea fidela Al-Qaida. In timp ce teroristii inarmati cu grenade si pusti automate ii cautau ca sa-i ucida, zeci dintre clientii hotelului s-au baricadat in camere. Au rasturnat paturi si saltele si au blocat usile cu rafturi si alte piese de mobilier. Calvarul lor a durat sapte ore, care le-au parut, probabil, nesfarsite.

Alex Rossi, Sky News: "Unii dintre clientii hotelului au fugit pe scari inspre restaurant, unde sperau ca se pot adaposti. Dar atacatorii i-au urmat si au tras in niste canistre cu benzina, provocand, aici, un incendiu. Focul a spulberat fereastra si i-a ingrozit pe cei prinsi in capcana"

In momentul atacului, alti oaspeti erau deja in restaurant, la micul dejun. Unii au fost secerati chiar la masa, altii impuscati cand fugeau ca sa-si salveze viata.

Martori vorbesc despre cinci sase jihadisti. Responsabilii hotelului insista ca au fost doar doi, si au fost ucisi cand fortele de securitate au dat asaltul. Indiferent de numarul lor, si-au vanat victimele fara pic de mila.

Alex Rossi, Sky News: "Unii au incercat sa se ascunda in toaleta. Puteti vedea cartusele pe jos, gaurile lasate de gloante. Inauntru, si mai multe cartuse trase, altele in spatele usii."

Trei supsecti care, cred autoritatile, au fost implicati in acest atac revendicat de o grupare fidela Al-Qaida sunt cautati peste tot.

Martor: "L-am auzit pe unul cum striga: "Hai, trage!" Alergau pe holuri, au trecut prin fata camerei mele, vorbeau in engleza".

Aly Yazbeck este patiser la restaurnatul hotelului atacat. A fost impuscat de doua ori: "El era cu alte 20 de persoane intr-un lift. Intai l-au impuscat pe el. A cazut si credea ca i-a venit sfarsitul. Toti ceilalti aflati in lift au fost ucisi".
 

VIDEO PROTVPLUS.RO