Unsprezece poliţişti ucişi în explozia unei bombe montate pe carosabil în Afganistan

Ultima actualizare: 06-06-2020 11:57
VIDEO Atac sinucigaș în capitala Afganistanului. Cel puţin trei morţi şi peste 15 răniți
Getty

Unsprezece poliţişti locali au fost ucişi sâmbătă în explozia unei bombe montate pe carosabil în provincia Badakhshan din nord-estul Afganistanului, informează DPA, citând oficiali locali.

Un comandant din poliţia locală şi cei zece oameni ai săi plecaseră în ajutorul unei forţe din districtul Khash al provinciei când autovehiculul lor a lovit această mină, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei din Badakhshan, Sanaullah Ruhani.

Informaţiile au fost confirmate de un membru al consiliului provincial, Ahmad Jawid Mujadaddi.

Talibanii controlează cel puţin 30% din acest district, potrivit poliţiei din Badakshan.

Talibanii au oprit atacurile asupra forţelor internaţionale în conformitate cu acordul semnat cu SUA în februarie la Doha, dar pe de altă parte au intensificat atacurile împotriva forţelor afgane.

Eliberarea a până la 5.000 de prizonieri talibani face şi ea parte din acordul talibanilor cu SUA, fiind prevăzută ca o precondiţie pentru potenţiale discuţii inter-afgane.

Un purtător de cuvânt al talibanilor, Suhail Shaheen, a anunţat joi seară eliberarea a încă 38 de prizonieri din provinciile Farah (nord) şi Nimruz (vest), ridicând numărul total al soldaţilor eliberaţi la 460.

De partea cealaltă, guvernul afgan a eliberat până acum 2.710 de militanţi talibani.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO