Un student francez a fost găsit mort în casă, la 10 zile după vaccinarea cu AstraZeneca. Ce arată autopsia

Dată publicare: 24-03-2021 08:29
Dată actualizare: 24-03-2021 08:37


AstraZeneca

Un student la medicină a fost găsit mort în apartamentul său din Nantes, la 10 zile după ce s-a vaccinat cu prima doză de AstraZeneca.

Rudele lui Anthony Rio au alertat autoritățile, îngrijorate că nu îl pot contacta pe tânărul de 24 de ani. Acesta a fost găsit fără viață de pompieri în apartamentul în care locuia de unul singur, potrivit Ouest France.

Polițiștii au găsit în locuință un document care demonstrează că studentul în anul șase la medicină fusese vaccinat cu prima doză de AstraZeneca, cu 10 zile mai devreme.

Parchetul de la Nantes a deschis o anchetă asupra cauzelor morții și a dispus autopsia. Raportul legiștilor menționează „sângerări interne cauzate de tromboză”, potrivit unei surse familiarizate cu dosarul. Analize suplimentare sunt în curs.

Fratele mai mare al lui Anthony a declarat că a vorbit cu el la telefon cu o zi înainte să fie găsit decedat și nu avea probleme de sănătate.

„Fratele meu era într-o sănătate perfectă. A avut o durere de stomac, dar nu s-a plâns, nu era stilul lui. Totuși, hotărâse să meargă la medic joi după-amiază. Nu a apucat. El a fost găsit în noaptea de miercuri spre joi", a declarat el.

Familia tânărului de 24 de ani este de părere că vaccinul l-a ucis.

„Fratele meu a avut grijă de el. Era atent la ce mânca, făcea sport. Mai presus de toate, nu avea antecedente medicale, nicio boală, nimic. Avea o sănătate perfectă. Deci acest vaccin este singurul lucru de care ne putem agăța pentru a înțelege ce s-a întâmplat", a mai spus fratele lui Anthony.

Agenția Națională pentru Siguranța Medicamentelor din Franșa a început o investigație. Până acum nu a fost depistată o legătura între deces și vaccinare.

La rândul său, Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a exclus săptămâna trecută legătura dintre majoritatea trombozelor și vaccinarea cu AstraZeneca, însă investighează posibile legături cu două forme foarte rare de cheaguri de sânge (coagulare intravasculară diseminată (DIC) și tromboză a sinusurilor venoase cerebrale) asociate cu un deficit de trombocite sanguine.

Sursa: Ouest France

Tags: student, franta,


VIDEO PROTVPLUS.RO