Trei zile de doliu in Franta, in urma prabusirii avionului Air Algerie: "Toate cadavrele victimelor vor fi aduse acasa"

Ultima actualizare: 29-07-2014 07:08

Drapelele vor fi coborate in berna incepand de luni, timp de trei zile, la toate cladirile publice din Franta, in semn de doliu dupa prabusirea avionului Air Algerie in Mali.

Steagurile urmeaza sa fie coborate in berna in semn de doliu "al Natiunii", a precizat presedintia franceza. Insa nu este vorba despre un doliu national, acesta fiind hotarat de catre Consiliul de Ministri.

Presedintele francez Francois Hollande a promis ca toate cadavrele victimelor zborului Air Algerie vor fi aduse in Franta si ca familiile victimelor franceze vor fi insotite la fata locului in cazul in care vor dori acest lucru.

"Am decis sa procedez astfel incat echipele care se afla la fata locului sa poata, atunci cand se va putea, sa efectueze reconstituirea cadavrelor si identificarea, iar atunci cand va fi posibil toate cadavrele sa fie aduse in Franta. Da, am spus bine, toate cadavrele tuturor pasagerilor acestui zbor", a declarat Francois Hollande la finalul unei intalniri cu familiile victimelor franceze.

Experti din cadrul Misiunii ONU in Mali - MINUSMA - mobilizati in zona in care s-a prabusit avionul Air Algérie, in aceasta tara, au gasit a doua cutie neagra a aparatului, a anuntat Radhia Achouri, o purtatoare de cuvant a misiunii.

"A doua cutie neagra" a avionului a "fost gasita (sambata) dimineata la locul prabusirii" de catre experti din cadrul MINUSMA mobilizati la fata locului, in zona Gossi, la aproximativ 100 de kilometri de Gao, in nordul Mali, scrie Mediafax.

Prima cutie neagra a fost recuperata si trimisa vineri la Gao de catre militari francezi, a anuntat Parisul.

Zece membri ai unei familii din Lyon, un britanic si patru nemti se numara printre victimele accidentului in care un avion Air Algerie s-a prabusit in Mali.

Site-ul african koaci.com publica lista integrala a pasagerilor aflati la bordul zborului AH5017 ce s-a prabusit undeva in Mali, intr-o cursa ce ar fi trebuit sa lege capitala din Burkina Faso de cea a Algeriei.

116 persoane aflate la bord si-au pierdut viata, 6 dintre acestea fiind membri ai echipajului.

51 de francezi, 27 de persoane din Burkina Faso, 8 libanezi, 6 algerieni, 5 canadieni, 4 germani, 2 oameni din Luxemburg, 1 elvetian, 1 belgian, 1 egiptean, 1 ucrainean, 1 nigeria, 1 persoana din Camerun si 1 din Mali erau la bordul avionului.

Initial, potrivit primelor informatii aparute din Africa, a aparut si varianta in care un roman ar fi fost printre pasageri. Aceasta informatie nu a fost confirmata ulterior.

Avionul de tip McDonnell Douglas (MD-83), apartinand Air Algerie/Swiftair, decolase de la Ouagadougou (Burkina Faso) si se indrepta spre Alger (Algeria). Fragmente ale avionului au fost gasite in zona orasului Gossi, in Mali. Nu exista supravietuitori.
 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO