Un pasager a surprins din avion momentul in care vulcanul Pavlo a erupt, in Alaksa. Cenusa a ajuns la 6000 de metri inaltime


Ultimul update: Vineri 01 Aprilie 2016 07:00
Data publicarii: Marti 29 Martie 2016 13:33
Categorie: Stiri externe
vulcanul Pavlo -Agerpres

Moment spectaculos surprins de un pasager chiar cand vulcanul Pavlo a erupt, in Alaska.

Vulcanul Pavlo, situat in insulele Aleutine din statul american Alaska, a erupt duminica la ora 16:18 locala (00.18 GMT, luni), formand o coloana de cenusa de peste 6.000 de metri inaltime, a informat luni institutul geologic american USGS, relateaza EFE.

Un pasager dintr-un avion a surprins momentul intr-o imagine spectaculoasa, chiar cand vulcanul erupea. Pagerul calatorea cu o cursa Penair cand a auzit zgomotul puternic facut de Vulcan.

Autoritatile au ridicat nivelul de alerta si au recomandat intensificarea masurilor de precautie in zona vulcanului.

USGS a precizat ca eruptia a survenit brusc, fara vreo activitate care sa o anticipeze si a fost insotita de cutremure de pamant.

Pilotul unui avion a confirmat ca norul de cenusa vulcanica a atins inaltimea de circa 6.100 metri si ca este purtat de vant spre nord.

Vulcanul Pavlof, cu inaltimea de 2.518 metri si diametrul la baza de 7 kilometri, este un stratovulcan, compus din straturi multiple de lava solidificata, acoperit de zapada si gheata. Pavlof este unul dintre cei mai activi vulcani din arcul Aleutinelor, cu emisii de cenusa ce au atins peste 12 kilometri inaltime.
 

Sursa foto: Agerpres

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO