Un ofiter al marinei britanice s-a alaturat ISIS. Expertii se tem ca si-ar putea folosi cunostintele pentru atacuri teroriste

Ultima actualizare: 11-05-2016 00:30
Ali Alosaimi

Ali Alosaimi, in varsta de 28 de ani si care a absolvit una dintre cele mai prestigioase scoli militare britanice, a decis sa se alature ISIS. Oficiali din fortele armate se tem ca acest incident va genera un nou tip de atacuri teroriste.

Expertii in aparare susutin ca tanarul era foarte bine antrenat si avea cunostinte vaste despre flota Marii Britanii si despre modul de operare al fortelor armate. Ei se tem acum ca ISIS va incerca un nou gen de atacuri teroriste, vizand croazierele turistice care circula sub pavilion britanic.

"Cineva cu cunostintele sale poate deschide un nou capitol in ceea ce priveste atacurile teroriste." a declarat un fost amiral al armatei, conform Daily Mail.

Datele tanarului originar din Kuweit au fost gasite in mai multe documente ce apartineau gruparii Stat Islamic. Aici, dintre cele trei categorii: soldat sinucigas, cineva care s-ar putea infiltra in spatele linilor inamice si luptator, el era incadrat la ultima categorie.

Familia sa spune ca tanarul s-a radicalizat in ultimul an al instructiei militare, cand si-a lasat barba si a inceput sa isi incurajeze rudele sa se alature ISIS. Colegul sau de apartament sustine ca furia sa a venit dupa ce a urmarit pe internet atrocitatile comise de Assad: "A plecat in Siria deoarece era furios pe Assad. Toti musulmanii sunt furiosi. In aceste vremuri nu este nevoie sa te radicalizeze cineva, internetul este suficient."

Un alt incident marcant a fost moartea fratelui sau mai mic, in varsta de 19 ani, care lupta impotriva extremistilor din Siria.


 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO