Un oficial britanic atrage atentia asupra tranzitului de teroristi SI in Europa. Ce spune despre activitatea Romaniei

×
Codul embed a fost copiat

Ministrul britanic de Externe, Philip Hammond, a vorbit, joi, despre importanta opririi tranzitului teroristilor prin tari precum Bulgaria si Romania.

Acesta a evidentiat, cu ocazia unei reuniuni antiteroriste desfasurate la Londra, importanta eforturilor de oprire a circulatiei membrilor grupului terorist Stat Islamic (SI) prin tari europene precum Romania si Bulgaria, conform Mediafax.

Potrivit ziarului The Guardian, Philip Hammond a evidentiat importanta eforturilor de a bloca tranzitul combatantilor grupului terorist sunnit Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Siria) prin tari europene precum Romania si Bulgaria. Hammond a reamintit ca a efectuat vizite la Bucuresti si Sofia, precizand ca Marea Britanie colaboreaza strans cu serviciile de informatii din Romania si Bulgaria.

"Turcia face o treaba fantastica in interceptarea indivizilor care incearca sa treaca frontiera spre Siria", a spus Hammond.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Teroristi din grupul Stat Islamic au executat 13 copii irakieni
Teroristi din grupul Stat Islamic au executat 13 copii irakieni "vinovati" de vizionarea unui meci de fotbal

Membri ai grupului terorist Stat Islamic au executat, intr-o piata din orasul irakian Mosul, 13 baieti "vinovati" ca au vizionat un meci de fotbal, scrie Corriere della Sera, in editia online.

Planul UE in lupta impotriva terorismului: o
Planul UE in lupta impotriva terorismului: o "alianta" cu tarile arabe. De ce este pericolul terorist foarte mare in Belgia

Statele europene vor o cooperare mai buna intre ele, dar si cu tarile arabe in lupta impotriva terorismului.

Amenintari cu moartea din partea ISIS si
Amenintari cu moartea din partea ISIS si "risc terorist concret". Politia germana interzice orice adunare publica la Dresda

Politia germana a "interzis orice adunare publica in aer liber" in ziua de luni, la Dresda (est), din cauza unui "risc terorist concret" care ameninta manifestatia saptamanala a miscarii antiislam Pegida, relateaza AFP, citata de Mediafax.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.