Un bărbat din Danemarca, condamnat la închisoare după ce a ameninţat doi poliţişti tuşind şi strigând că are 'corona'

18-02-2021 19:39


Politie

Un danez a fost condamnat la patru luni de închisoare după ce a ameninţat doi poliţişti tuşind şi strigând "corona, corona", potrivit deciziei pronunţate joi de instanţa supremă a Danemarcei şi citată de DPA şi France Presse, citat de Agerpres. 

Acţiunile bărbatului sunt comparabile cu "o ameninţare criminală de violenţă", a declarat Curtea Supremă.

Incidentul a avut loc în martie în oraşul danez Aarhus (vest) când o maşina de patrulare a oprit un automobil în care bărbatul era pasager, în timpul primei semi-carantine în ţară.

Bărbatul, în jur de vreo 20 de ani, a depus mărturie că era beat, dar că nu era infectat cu coronavirus. Tânărul a explicat că era în stare de ebrietate când a tuşit şi a strigat "corona" după ce tocmai îşi sărbătorise ziua de naştere.

El se afla la aproximativ jumătate de metru de poliţişti când a tuşit în faţa unuia dintre ei şi spre partea superioară a corpului celuilalt, potrivit comunicatului instanţei.

Bărbatul a fost achitat de tribunalul districtual din Aarhus pentru tuse, dar a primit o pedeapsă de o lună pentru că a fugit dintr-o maşină de patrulare care îl ducea la o secţie de poliţie. El s-a predat câteva zile mai târziu.

La apel, el a primit o pedeapsă de trei luni de închisoare pronunţată de Înalta Curte a Danemarcei de Vest.

Apoi, atât inculpatul, cât şi acuzarea au făcut recurs la Curtea Supremă - inculpatul cerând achitarea, în timp ce acuzarea o sentinţă mai lungă.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO