Un algerian acuzat de agresiune sexuala in seara de Revelion la Koln a fost absolvit. Ce a facut victima la tribunal

Ultima actualizare: 09-05-2016 07:10
algerian - bild

Un algerian in varsta de 26 de ani a fost absolvit vineri de justitia germana de acuzatia de tentativa de agresiune sexuala, in legatura cu atacurile petrecute la Koln in noaptea de Anul Nou, transmit DPA si AFP.

Inculpatul a facut parte dintr-un grup de 10 barbati care au inconjurat, atins indecent si jefuit o femeie in gara principala din Koln in noaptea de Anul Nou, se arata in actul de acuzare, ce preciza ca atacatorii au avut o “motivatie sexuala”.

Parchetul a abandonat, in timpul audierii de vineri, acuzatia de “agresiune sexuala” impotriva algerianului, dupa ce reclamanta nu l-a putut recunoaste in instanta pe presupusul agresor.

Algerianul a fost totusi condamnat, impreuna cu fratele sau in varsta de 23 de ani, la sase luni de inchisoare cu suspendare pentru tentativa de furt in decembrie trecut, fara legatura cu noaptea de Anul Nou, si tainuire a doua telefoane mobile de provenienta suspecta.

Agresiunile in masa asupra unor femei, comise in majoritate, potrivit victimelor, de tineri originari din Africa de Nord sau Orientul Mijlociu, s-au adaugat tensiunilor declansate deja in Germania de sosirea a circa 1 milion de migranti in cursul anului 2015.

In urma agresiunilor din noaptea Anului Nou, circa 1.170 de plangeri au fost depuse la politie, peste 490 dintre ele referindu-se la agresiuni sexuale, de la hartuire la viol.

Noua barbati au fost condamnati pana in prezent, in special pentru furt, in urma incidentelor de la Koln.

La sfarsitul lunii aprilie, un tanar de 19 ani, considerat de Parchetul din Koln drept unul din “principalii autori” ai violentelor, a fost arestat la Kreuzlingen, in Elvetia, si urma sa fie predat in scurt timp autoritatilor germane.

In luna februarie, seful politiei din Koln a recunoscut totusi ca este posibil ca majoritatea agresorilor sa nu fie identificati niciodata.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO