Ucraina s-ar putea rupe în mai multe state, avertizează un oficial rus de rang înalt

Ultima actualizare: 26-04-2022 20:46
harta ucraina
iStock

Ucraina s-ar putea sparge în mai multe state, a avertizat un oficial de rang înalt de la Kremlin.

Secretarul Consiliului rus de Securitate Nikolai Patrușev a sugerat marți că această consecință e inevitabilă, conform AFP, citat de News.

”Politicile Occidentului şi ale regimului de la Kiev, pe acesta care acesta îl controlează, nu pot duce decât la spargerea Ucrainei în mai multe state,” a spus Patruşev.

Ce vrea Rusia, conform unui general din Kremlin

Declarațiile oficialului rus vin în contextul în care țara sa a anunțat recentrarea ofensivei din Ucraina pentru a prelua controlul asupra zonei separatiste estice, Donbas.

Separatiştii pro-Rusia susţinuţi de Moscova luptă în această regiune împotriva trupelor ucrainene din 2014, un război care izbucnit după ce Rusia a anexat Peninsula ucraineană Crimeea.

Rusia a invadat Ucraina la 24 februarie, la trei zile după ce a recunoscut independenţa ”republicilor” separatiste proruse de la Doneţk şi Lugansk.

Moscova vrea ca, în afară de preluarea controlului asupra Donbasului, să cucerească sudul Ucrainei pentru a ajunge în Crimeea, ceea ce ar deschide un culoar până în regiunea separatistă moldoveană pro-rusă Transnistria, anunţa vineri generalul Rustam Minekaiev, adjunctul comandantului Forţelor Districtului Militar Central al Rusiei.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO