Trei zile până la decizia privind amânarea Brexit. Irlanda este neîncrezătoare în acord

Ultima actualizare: 16-10-2019 14:35
brexit
iStock

Există în continuare „numeroase probleme de rezolvat” între Marea Britanie şi UE pentru a ajunge la un acord Brexit, a declarat ministrul irlandez Leo Varadkar, cu trei zile înainte de momentul în care se va decide dacă se va cere o nouă amânare.

„Sunt convins că toate părţile vor cu adevărat să se ajungă la un acord până la sfârşitul lunii”, a declarat Leo Varadkar în cadrul unei reuniuni la Dublin, conform Agerpres.

„Există un drum spre un posibil acord, dar rămân numeroase probleme de rezolvat”, a adăugat el.

În cazul în care cele două părți nu vor ajunge la un acord până la data de 19 octombrie, la o zi după summitul UE, prim-ministrul Boris Johnson trebuie să trimită la Bruxelles o solicitare de amânare a ieșirii din Uniunea Europeană, conform unei legi adoptate de Parlament.

După o lungă şedinţă de negocieri care s-a prelungit marţi până la miezul nopţii, discuţiile au fost reluate miercuri dimineaţă la Bruxelles.

Negociatorul-şef al UE, Michel Barnier, urmează să prezinte situaţia în cursul după-amiezii în faţa ambasadorilor la UE ai celor 27 de state membre, cu o zi înainte de summit.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO