Un elicopter cu 8 oameni la bord s-a prabusit in Indonezia. Echipajul incerca sa salveze localnici dupa eruptia unui vulcan


Ultimul update: Duminica 09 Iulie 2017 06:57
Data publicarii: Luni 03 Iulie 2017 13:06
Categorie: Stiri externe
eruptie vulcan Indonezia

Un elicoper de salvare s-a prabusit in timp ce incerca sa evacueze oamenii din zona vulcanului activ din Indonezia. In urma incidentului, toate cele opt persoane care se aflau la bordul aeronavei si-au pierdut viata.

Elicopterul s-a prabusit la trei minute distanta de zbor fata de Platoul Dieng, o zona recunoscuta printre turisti, unde un vulcan a erupt duminica, ranind grav 10 persoane. Aeronava a raportat ca a lovit o stanca din Muntele Butak, in districtul Temanggung.

Toti cei opt oameni aflati la bordul aeronavei si-au pierdut viata, a declarat Generalul Major, Heronimus Guru. "Ne aflam acum in spitalul din Bhayangkara, in Samarang", fiind locul in care au fost aduse cadavrele victimelor.

 

 

Generalul de Brigada, Ivan Tito, sustine ca printre cele opt victime se numara patru ofiteri de marina si patru salvatori. In plus, acesta a declarat ca aeronava, produsa in Indonezia, de tip Delfin AS365, era apta de zbor.

Vulcanul care a erupt pe Platoul Dieng a imploscat zona cu lava rece, aruncand noroi si cenusa la o inaltime de 50 de metri.

 

 

Eruptia vulcanului a ranit 10 persoane, care acum se afla sub tratament in spital.

 

Sursa: AP

VIDEO PROTVPLUS.RO