Focuri de arma langa sediul Politiei din Dallas, unde a fost gasita si o bomba. Un suspect a fost impuscat de lunetisti

13-06-2015 15:15


dallas

Mai multe focuri de arma au fost trase vineri noapte din ceea ce pare a fi o camioneta blindata in apropierea sediului politiei din Dallas, autovehiculul fiind urmarit apoi de masini ale politiei.

UPDATE Lunetistii politiei l-au ucis sau ranit pe suspectul care a comis sambata dimineata un atac spectaculos asupra cartierului general al politiei din Dallas (Texas), a anuntat seful politiei din oras, David Brown, relateaza AFP.

Un robot manipulat de genisti inspecteaza in prezent vehiculul pentru a stabili daca autorul atacului este viu sau mort si pentru a se asigura ca autovehiculul nu are explozibili la bord. Politia apreciaza ca a existat un singur autor, in conditiile in care mai multi martori au afirmat anterior ca ar fi existat mai multi atacatori, scrie Agerpres.

Potrivit sursei citate, atacul asupra cartierului general al politiei din Dallas nu a fost un atac terorist

In afara cladirii a fost gasit un dispozitiv explozibil, au precizat reprezentanti ai politiei, transmite Reuters.

Seful politiei din Dallas, David Brown, a declarat presei ca, potrivit martorilor, patru suspecti au fost implicati in atacul care a inceput imediat dupa miezul noptii. Deocamdata nu se cunoaste motivul atacului, relateaza Agerpres.

Brown a precizat ca, in momentul in care politia a raspuns la apelul privind focurile de arma, camioneta a ciocnit o masina de patrulare si cel putin o persoana a deschis focul. Camioneta a plecat in momentul in care politistii au deschis la randul lor focul, pornind apoi in urmarirea ei.

Camioneta s-a oprit in parcarea unui fast-food din localitatea Hutchins, la circa 16 km sud de Dallas, unde a avut loc un alt schimb de focuri.

Brown a precizat ca negociatorii politiei se afla de atunci in contact cu unul dintre suspectii din camioneta, care s-a identificat ca fiind James Boulware.

Seful politiei a mai afirmat ca suspectul a spus ca politia i-a arestat fiul, pe care l-a acuzat ca este terorist. Barbatul ar fi amenintat apoi ca se arunca in aer.

Patru sacose au fost gasite ulterior in apropierea sediului politiei din Dallas, una dintre ele continaind explozibili, a spus Brown. Locuitorii din zona au fost evacuati.

Niciun politist nu a fost ranit, dar suspectul care a vorbit cu politia a spus ca este ranit.
 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO