Ţara unde oamenii au încercat să incendieze ambasada SUA. Reacţia americanilor


Ultimul update: Sambata 01 Iunie 2019 12:41
Data publicarii: Sambata 01 Iunie 2019 12:30
Categorie: Stiri externe
ambasada sua din honduras incendiata

Persoane mascate au incendiat poarta ambasadei americane din Honduras în timpul unor manifestaţii care au avut loc vineri la Tegucigalpa, pentru a doua zi consecutivă, împotriva reformelor din sectorul public.

Circa 10.000 de manifestanţi, în special medici, profesori şi studenţi, au cerut renunţarea la două decrete guvernamentale care prevăd, potrivit lor, o privatizare a serviciilor de sănătate şi educaţie. Poliţia a făcut uz de gaze lacrimogene.

La ambasadă, pompierii au venit rapid pentru a stinge incendiul, care a distrus poarta fără a avaria clădirea. După incident, misiunea diplomatică a publicat un comunicat în care le cere "tuturor hondurienilor să se abţină de la acte de violenţă".

Potrivit poliţiei, un bărbat în vârstă de 23 de ani a fost arestat. Manifestanţii au acuzat "infiltraţi guvernamentali" că au provocat incidentul.

Biroul Înaltului comisariat al ONU pentru drepturile omului de la Tegucigalpa şi-a exprimat "preocuparea faţă de utilizarea unei mari cantităţi de gaz lacrimogen" şi de "utilizarea armelor de foc de către o parte a forţelor de ordine", care s-a soldat cu doi răniţi.

În ziua precedentă, manifestanţii care se deplasau spre aeroportul din capitală au fost şi ei stropiţi cu gaze lacrimogene, iar zborurile internaţionale au trebuit să fie suspendate timp de câteva ore.

Baraje rutiere organizate de manifestanţi au semnalate joi şi vineri şi în alte locuri din ţară.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

FULLSCREEN
Ţara unde oamenii au încercat să incendieze ambasada SUA. Reacţia americanilor
  • /

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO