Tara care vrea sa defineasca OFICIAL Rusia drept dusman si agresor. Cum au ajuns acolo militarii romani


Ultimul update: Sambata 05 Septembrie 2015 07:14
Data publicarii: Miercuri 02 Septembrie 2015 14:17
Categorie: Stiri externe
Arseni Iateniuk la exercitiul Sea Breeze 2015

Guvernul ucrainean a finalizat recent noua doctrina militara a tarii – echivalentul Strategiei Nationale de Aparare de la noi.

Noul document ia in considerare contextul actual si, potrivit premierului Arseni Iateniuk, identifica clar inamicul Ucrainei – respectiv Rusia. “Este pentru prima data in istoria Ucrainei independente cand doctrina militara defineste un agresor si un dusman, iar acesta este Rusia”, a declarat prim-ministrul, potrivit agentie Ukrinform. Documentul urmeaza sa fie examinat de Consiliul National de Securitate si Ararare de la Kiev (echivalentul CSAT din Romania) iar apoi sa fie promulgat de presedintele Petro Porosenko.

In ultimele zile, Iateniuk a asistat la exercitiul multinational Sea Breeze 2015, in cadrul caruia 1.000 de militari ucraineni s-au antrenat alaturi de 1.000 de soldati americani si 500 de militari din tari NATO, inclusiv din Romania. “Aceste exercitii sunt o noua dovada ca Statele Unite sunt alaturi de Ucraina in apararea integritatii noastre teritoriale si a independentei”, a comentat Iateniuk.

Exercitiul se desfasoara in Marea Neagra, in apele teritoriale ale Ucrainei si in cele internationale, si a inceput pe 1 septembrie. Romania participa la Sea Breeze 2015 cu fregata Marasesti, corveta Contraamiral Eustatiu Sebastian si cu o grupa de scafandri EOD specializati in actiuni de minare – deminare

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO