Țara care blocat accesul la internet la nivel național, ca să prevină copiatul la examene


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 21 Iunie 2018 12:39
Categorie: Stiri externe

Autoritățile algeriene au blocat, miercuri, accesul la internet în întreaga țară, ca să îi împiedice pe elevii de liceu să copieze la examenele naționale. Astfel, timp de două ore, Algeria a rămas fără conexiune fixă și mobilă la internet.

Ministrul algerian al Educației, Nouria Benghabrit, a afirmat că în peste 2.000 de centre de examinare au fost interzise dispozitivele electronice cu acces la Internet, precum telefoanele și tabletele. Mai mult, la intrările în aceste centre au fost instalate detectoare de metale, informează The Guardian.

Totodată, autoritățile au luat măsuri prin care să prevină posibilitatea ca subiectele să apară pe internet: dispozitive care bruiază telefoanele mobile și camere de supraveghere au fost instalate în sălile în care s-au fotocopiat subiectele la examen.

Compania de telefonie națională din Algeria a precizat că accesul la Internet a fost tăiat „în conformitate cu instrucțiunile Guvernului, cu scopul de a se asigura că testele de la finalul liceului se desfășoară fără niciun fel de incident.”

Algeria urmează să restricționeze accesul la Internet până lunea viitoare, când se vor încheia examenele naționale, la care participă 700.000 de liceeni.

Decizia vine după ce, în urma examenelor din 2016 au apărut numeroase informații referitoare la cazuri de fraudă. În 2017, autoritățile au solicatat operatorilor să blocheze accesul la social media în perioada examenelor, însă mișcarea nu a rezolvat compelt problema.

 CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO