Tabara de romi romani de langa Marsilia, atacata cu arme si sticle. Andrada, 15 ani: "Ne-a fost tuturor frica"

17-08-2016 16:21

tabara de romi

Trei persoane au fost arestate miercuri, la Marsilia, in urma unei serii de incidente intre persoane neidentificate si romi dintr-o tabara de la nord de oras, dintre care mai multi au fost raniti, potrivit unor surse judiciare, relateaza AFP.

In spatele unor grilaje verzi impozante, care blocheaza intrarea in tabara, instalata in cladiri industriale dezafectate din nordul Marsiliei, aproximativ zece persoane au declarat miercuri ca locul in care traiesc a fost luat ca tinta in weekend, relateaza news.ro.

"Ne-a fost tuturor frica", declara Andrada, o roma in varsta de 15 ani, care afirma ca traieste de cinci ani la Marsilia, unde este scolarizata.

"Prima data ei au venit si ne-au spus «sa taceti din gura, voi, toti romanii». Ne-au spus sa plecam", afirma ea.

Mai tarziu, atacatorii au revenit si au aruncat cu sticle si obiecte in tabara, adauga tanara, precizand ca romi au fost raniti.


Foto: AFP/Getty Images

Potrivit Parchetului, care a indemnat la prudenta cu privire la aceste evenimente, o prima altercatie a izbucnit luni catre ora locala 22.00 (23.00, ora Romaniei), "intre indivizi care fac parte din comunitatea roma, pe de o parte, si tineri magrebieni, pe de alta parte".

Un rom in varsta de 40 de ani a fost ranit la brat "cu katana", o sabie japoneza.

Imediat dupa miezul noptii, mai multi romi au fost usor raniti cu "bucati mici de plumb, aparent alice (...). S-ar parea ca este ceva accidental. Ei ar fi fost raniti de un camarad care manipula o arma de calibru mic", potrivit parchetului.

Un cocktail Molotov a fost de asemenea aruncat, insa nu a explodat. Sapte persoane au fost spitalizate, potrivit sursei judiciare citate. Doua dintre ele erau internate in continuare miercuri dimineata. Una dintre aceste doua persoane este un adolescent in varsta de 14 ani.

In total, trei retineri au fost operate, dintre care doua pentru noi tiruri cu pietre, marti. Ancheta urmeaza sa permita sa se afle daca aceste incidente sunt legate intre ele.

Pana la finalizarea anchetei, supravegherea a fost consolidata in jurul taberei de romi, intr-un context tensionat cu vecinii. Ancheta a fost incredintata politistilor din cadrul serviciilor de siguranta la nivel de departament din Marsilia.
 

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26