STIRI EXTERNE PE SCURT. "Rambo" a fost prins; O greva la metroul din Sao Paolo a provocat ambuteiaje de sute de kilometri

Ultima actualizare: 09-06-2014 07:00

Dupa 30 de ore de panda incordata, autoritatile canadiene au reusit sa-l prinda pe barbatul de 24 de ani echipat ca Rambo, care a ucis 3 politisti.

Incercuit, tanarul s-a predat fara sa opuna rezistenta. Tensiuni sunt si in Brazilia, unde grevele si protestele violente asigura un preambul dificil Campionatului Mondial de Fotbal.

"RAMBO" a fost prins

"Sunt terminat", a declarat canadianul de 24 de ani, care s-a predat comandoului de elita al Jadarmeriei regale, care il incoltise in curtea unei case. Barbatul avea de 30 de ore toata politia pe urme, dupa ce miercuri seara a impuscat mortal trei ofiteri si a ranit alti doi. In cursul operatiunii, Muncton s-a transformat intr-un oras fantoma. Scolile, institutiile si magazinele au fost inchise, iar localnicilor li s-a cerut sa se baricadeze in case.

Greva in Brazilia, inainte de Campionatul Mondial de Fotbal

Cu o saptamana inainte de deschiderea Campionatului Mondial de fotbal, Brazilia da in clocot. O greva declansata pe termen nelimitat de angajatii de la metrou a provocat ambuteiaje de sute de kilometri in Sao Paolo. Simultan, angajatii din sectorul public s-au batut cu fortele de ordine la sfarsitul unei manifestatii, in cursul careia au cerut salarii mai mari. Presedinta Braziliei, Dilma Rousseff, a calificat aceste tulburari drept lamentabile.

Surprize pentru turistii din Brazilia

Turistii care vor asedia Rio de Janeiro isi vor putea petrece timpul dintre meciuri la plimbare intr-un vehicul hibrid: un autobuz amfibie. Calatorii vor putea astfel admira metropola atat de pe uscat cat si de pe apa. Botezat Rata Copacabana, poate transporta 28 de turisti, carora li se asigura veste de salvare, pentru orice eventualitate. Cand schimba ...terenul, soferul este inlocuit de un marinar experimentat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO