Statul Florida va amenda rețelele care suspendă conturile politicienilor, precum Twitter

Dată publicare: 01-05-2021 14:10
Dată actualizare: 01-05-2021 14:21


trump twitter

Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, este așteptat să promulge legea susținută de republicani care va sancționa rețelele de socializare care cenzurează politicienii pe platformele lor.

Conform acestei legi, platformele de socializare precum Facebook sau Twitter ar putea fi amendate cu 250.000 de dolari pe zi pentru interzicerea unui candidat politic din Florida și 25.000 de dolari pentru alți candidați.

De asemenea, platformelor li se va cere să publice reglementările cu privire la momentul în care un utilizator s-ar putea confrunta cu interdicții și să ofere șapte zile de preaviz candidaților care se confruntă cu o eventuală suspendare.

"Acest proiect de lege nu se referă la președintele Trump", a declarat reprezentantul republican Florida, John Snyder, potrivit Fox News, care citează Sun-Sentinel. „Acest proiect de lege se referă la cele 22 de milioane de floridieni și la drepturile lor de prim amendament”.

Proiectul de lege, SB 7072, se aplică companiilor care au peste 100 de milioane de utilizatori lunari - un standard care ar afecta Facebook și Twitter. Republicanii, inclusiv DeSantis, au acuzat mult timp platformele de socializare că încearcă să reducă la tăcere vocile conservatoare.

Criticile față de platformele mari de socializare s-au intensificat după ce mai multe companii au optat pentru interzicerea permanentă a conturilor lui Donald Trump, după revolta din 6 ianuarie de la Capitoliu. Trump nu a revenit, încă, pe rețelele de socializare.

Senatul statului Florida, care este controlat de republicani, a aprobat proiectul de lege printr-un vot de 23-17. De asemenea, Camera reprezentanților a votat cu 77-37 pentru aprobarea proiectului de lege.

Legea a atras critici din partea parlamentarilor democrați, care au susținut că proiectul este un răspuns motivat politic la interdicția lui Trump pe Twitter și Youtube. De asemenea, democrații au pus sub semnul întrebării textul inclus în versiunea finală a proiectului de lege, care scutea efectiv aplicațiile deținute de Disney, observând că operatorii parcurilor tematice nu erau supuși regulilor.

Florida, fieful lui Trump

 

Fostul preşedinte republican locuieşte la Mar-a-Lago, un club din Palm Beach (Florida) de când a părăsit Casa Albă.

Trump deţine proprietatea din Mar-a-Lago din 1985 şi a petrecut mai mult timp aici decât în apartamentul său de pe bulevardul Fifth Avenue din New York.

În luna ianuarie a acestui an, fostul președinte american a deschis în Florida un birou care se va ocupa de îndatoririle sale ca fost preşedinte american şi va încerca să-i continue agenda politică.

Donald Trump obișnuia să comunice direct cu suporterii săi prin intermediul contului său de Twitter, însă a fost blocat de platformă, într-o decizie fără precedent. Măsura a fost luată în contextul repetatelor mesaje ale lui Trump privind așa-zisa ”fraudare a alegerilor prezidențiale” și a violențelor de la Capitoliu.

Tot în Florida, un oraș a declarat prima săptămână din februarie ‘Săptămâna Donald J. Trump’.

De asemenea, parlamentarul de Florida Anthony Sabatini a ajuns cunoscut, în ianuarie, când a propus schimbarea numelui unei autostrăzi din Florida, din U.S. 27 în ″President Donald J. Trump Highway″⁣.

Sursa: Fox News, Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO