Facebook a interzis postările cu „vocea” lui Donald Trump. Care este motivul

Dată publicare: 01-04-2021 09:57
Dată actualizare: 01-04-2021 10:01


Donald Trump

Facebook a eliminat de pe platformă un videoclip în care apărea fostul președinte american Donald Trump.

Platforma de socializare a interzis accesul lui Trump în luna ianuarie, după asaltul susținătorilor săi asupra Capitoliului din Washington, conform BBC.

Lara Trump, nora fostului președinte și colaboratoare a Fox News, a postat un videoclip cu un interviu al lui Donald Trump.

Ulterior, Lara Trump a postat o captură de ecran a unui e-mail pe care l-a primit de la Facebook, care o avertiza despre interdicție.

„În conformitate cu blocajul pe care l-am plasat pe conturile de Facebook și Instagram ale lui Donald Trump, conținutul suplimentar postat cu vocea lui Donald Trump va fi eliminat și va duce la limitări suplimentare asupra contului”, se menționează în e-mailul primit de la reprezentanții Facebook.

Pentru a evita sancțiunile, Lara Trump a postat interviul din emisiunea sa online The Right View pe platforma video Rumble și a legat-o de pagina sa de Facebook.

Suspendarea contului lui Donald Trump în data de 7 ianuarie este revizuită de noul Comitet de supraveghere, care a fost înființat pentru a se pronunța asupra deciziilor controversate de moderare.

Apărând interdicția la acea vreme, șeful Facebook, Mark Zuckerburg, a declarat: „Credem că riscurile de a-i permite președintelui să continue să folosească serviciul nostru în această perioadă sunt pur și simplu prea mari”.

Conturile lui Donald Trump au fost, de asemenea, interzise de Twitter și YouTube.

Sursa: BBC


VIDEO PROTVPLUS.RO