Situație dezastruoasă în Rusia. 230 de incendii, sub forma unei păsări de foc

Dată publicare: 04-07-2020 10:59
Dată actualizare: 04-07-2020 11:51


incendii rusia

230 de incendii au izbucnit în Yakutia, zona cu cele mai scăzute temperaturi din Rusia, situată la doar 50 de kilometri de cercul polar arctic, scrie Siberian Times.

Aproape 200 de pompieri au fost mobilizați în zonă. O imagine surprinsă cu satelitul Sentinel-2 arată incendiile sub forma unei uriașe pasări de foc.

”O furtună cu fulgere a pornit focul. Aerul încins și uscat, combinat cu vântul, l-a făcut să capete proporții foarte rapid. (…) Este de departe unul dintre cei mai grei, dacă nu cel mai greu an pe care l-am avut cu incendiile”, a declarat Nikita Zimov, directorul Pleistocene Park, o rezervație naturală situată în apropierea zonei afectate.

Tot din cauza incendiilor a fost declarată stare de urgență în regiunile Krasnoyarsk și Irkutsk. Un pompier în vârstă de 42 de ani și-a pierdut viața. Autoritățile vor încerca să provoace precipitații în mod artificial.

Rușii se tem că și alte incendii vor apărea în luna iulie, în care a fost anunțată vreme foarte caldă, cu umiditate scăzută. Pe 17 iunie, la Verkhoyansk, unul dintre cele mai reci orașe din lume, s-a înregistrat o temperatură record de 38 de grade.

Sursa: M.I.


VIDEO PROTVPLUS.RO