Singura femeie din Japonia care face degete artificiale pentru fostii gangsteri, marginalizati din cauza trecutului obscur

Ultima actualizare: 21-04-2016 07:06
yakuza

O japoneza specializata in confectionarea de proteze a ajuns sa faca degete false pentru fosti gangsteri care au ramas fara degetul mic de la mana.
 

Odata cu adoptarea legii impotriva crimei organizate, in 1992, numeroase clanuri au intrat in ilegalitate. Astfel ca a crescut numarul persoanelor care au parasit organizatiile mafiote japoneze, cunoscute drept Yakuza. Acestora le-a fost insa greu sa se integreze in societate si sa-si gaseasca un loc de munca din cauza lipsei degetului mic, semn ca au facut parte candva din lumea mafiota, scrie The Guardian.

"Yubitsume" sau taierea degetului mic este un ritual specific mafiei japoneze. Se pare ca acest ritual isi are originile inca din vremea bakuto, cand un invins care nu-si putea plati o datorie, ii aduce in schimb invingatorului prima parte a degetului sau mic. Acest lucru echivala cu inapoierea sumei pierdute la jocul de carti. Ca urmare a acestui act, invinsul nu mai putea sa manuiasca sabia indeajuns de bine si, automat, era mai slab in lupta. Pe masura ce aceeasi persoana aducea mai multe ofense superiorului sau, ajungea intr-un final sa ramana in totalitate fara deget.

Aici intra in scena Yukako Fukushima, 41 de ani, singura din Japonia care face degete artificiale dintr-un silicon special, contra sumei de 1.200 de euro. Atasate la degetul omului, e greu sa-ti dai seama de unde incepe proteza.

Pentru a fi sigura de faptul ca pacientii sai au parasit cu adevarat Yakuza, Fukushima este ajutata de un politist care ii intervieveaza inainte. De asemenea, el ii aduce potentiali clienti care vor un deget fals.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO