Serviciile secrete franceze: 82 dintre angajatii care asigura paza la UEFA EURO 2016 sunt suspectati de legaturi teroriste

Ultima actualizare: 09-06-2016 06:58
security guard - Agerpres

Cel putin 82 dintre angajatii care asigura paza la UEFA EURO 2016 sunt suspectati de legaturi teroriste relateaza Daily Mail citand surse din seriviciile de securitate franceze.

Din cei 3500 de angajati suplimentari pentru a asigura paza si ordinea pe durata Campionatului European de Fotbal, in jur de 82 de persoane fie au legaturi cu grupuri teroriste fie sunt considerati radicalizati, sustine sursa citata.

Riscul unor atentate in timpul Campionatului European de fotbal “exista”, dar “niciodata nu trebuie sa ne lasam impresionati”, a declarat presedintele Francois Hollande duminica, cu cinci zile inaintea inceperii competitiei, el criticandu-i totodata pe acei angajati ai companiilor de transport franceze care fac greva tocmai in aceasta perioada,  relateaza AFP.

“Aceasta amenintare (a atentatelor), din nefericire, va fi pe termen lung”, a adaugat presedintele Frantei intr-o declaratie acordata postului France Inter. “Asadar, trebuie sa luam toate masurile pentru ca acest Euro 2016 sa fie reusit”, a indicat el.

Iar Franta, care se afla in stare de urgenta de la atentatele din 13 noiembrie, “a mobilizat toate mijloacele pentru a asigura” securitatea competitiei, a mai spus seful statului francez.

De altfel, peste 90.000 de jandarmi, politisti si agenti de securitate vor fi mobilizati pentru a proteja stadioanele si pe cei circa sapte milioane de suporteri asteptati in Franta pe durata competitiei, care se va incheia pe 10 iulie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO