Separate in urma avalansei de noroi din Columbia, doua surori s-au regasit dupa 30 de ani. FOTO

Ultima actualizare: 29-02-2016 02:34
maini

Doua surori, adoptate de familii diferite dupa ce si-au pierdut parintii in avalansa de noroi de la Armero, soldata cu 25.000 de victime in urma cu 30 de ani in Columbia, s-au reunit joi in urma rezultatelor testelor ADN.

In timp ce se uita la un videoclip cu Lorena Santos, postat pe Facebook in urma cu cateva luni, Jacquelin Sanchez s-a gandit imediat ca este sora sa pierduta din copilarie.

"Ma uitam la filmulet in fiecare zi si de fiecare data mi-am spus 'este sora mea'", a povestit Jacquelin, 39 de ani, in timpul unei conferinte de presa la Bogota, dupa ce si-a regasit sora, Lorena, in varsta de 33 de ani.

Surorile sunt primul caz de "copii pierduti" in urma tragediei care au fost reuniti, a indicat Fundatia Armando Armero, care incearca sa ii repuna in contact pe cei care au supravietuit tragediei provocate de eruptia vulcanului Nevado del Ruiz, care a ingropat sub noroi orasul Armero (departamentul Tolima, centrul Columbiei) la 13 noiembrie 1985.

Analiza ADN-ului, complicata de faptul ca femeile sunt, de fapt, surori vitrege, a confirmat ca ambele aveau aceeasi mama, a indicat Juan Yunis de la Institutul de Genetica Yunis Turbay din Bogota.

Lorena, pe numele sau initial Zuly Janeth, a stiut intotdeauna ca a fost adoptata, iar in urma cu trei ani, dupa o vizita la Armero, de unde provenea familia sa, considerata in intregime disparuta, a decis sa isi faca o analiza ADN.

In speranta ca isi va regasi mama biologica, tanara a inregistrat si un videoclip, dat publicitatii de Fundatia gratie careia a fost posibila reunirea celor doua surori.

 

The sisters were separated in 1985 when a volcano erupted, triggering an avalanche that killed at least 20,000 people.

Posted by Tri-City Herald on Thursday, February 25, 2016
Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO