Teroristul Salah Abdeslam a fost ranit si prins la Bruxelles. Focuri de arma si explozii pe strada in timpul operatiunii

Ultima actualizare: 21-03-2016 06:58

O noua operatiune antiterorista, care are legatura cu atentatele din noiembrie, de la Paris, s-a desfasurat la Molenbeek, o suburbie a Bruxelles-ului.

Suspectul cheie din atacul terorist de asta toamna, soldat cu 130 de morti, a fost incercuit si apoi arestat de fortele speciale. Se pare ca acesta ar fi fost ranit la picior in schimbul de focuri. Amprentele lui au fost gasite intr-un apartament din Bruxelles, vizat marti intr-un alt raid al politiei. De asemenea, spun surse ale politiei, a mai fost arestat un complice, dar alti doi, ar fi reusit sa fuga.

Desfasurarea evenimentelor de vineri

UPDATE 22:05 Trei suspecti, printre care Salah Abdeslam, suspectul-cheie al atentatelor mortale din noiembrie la Paris, au fost arestati vineri la Bruxelles, a anuntat in timpul serii prim-ministrul belgian Charles Michel, informeaza AFP.

"L-am arestat pe Salah Abdeslam, trei suspecti au fost arestati", a afirmat Michel intr-o declaratie in fata presei la Bruxelles, in prezenta presedintelui francez Francois Hollande.

UPDATE 22:00 In presa straina au aparut imagini cu exploziile petrecute vineri seara in Bruxelles, in timpul operatiunii de capturare a teroristului Salah Abdeslam.

UPDATE 20:40 Doua persoane sunt inca baricadate intr-o casa incercuita de politie in cartierul Molenbeek din Bruxelles, in cadrul unei operatiuni antiteroriste in care a fost ranit si apoi arestat Salah Abdeslam, relateaza La Dernire Heure.

UPDATE 20:20 Arestarea lui Salah Abdeslam a fost confirmata de un secretar de stat si de Parchet.

"L-am prins", scrie intr-o postare pe Twitter Theo Francken, secretar de stat pentru azil si migratie.

Potrivit postului public RTBF, arestarea lui Abdeslam a fost confirmata si de Parchetul belgian. Conform Le Soir, cealalta persoana arestata in cursul operatiunii ar fi Soufyane Kayal, care ar avea legaturi cu Mohamed Belkaid, ucis in urma unei alte operatiuni, desfasurata marti in cartierul Forest.

O alta persoana este in prezent baricadata intr-o locuinta din cartierul Molenbeek inconjurata de politie.

Presedintele francez François Hollande, aflat la Bruxelles pentru Summitul UE, s-a deplasat la biroul premierului belgian Charles Michel pentru a urmari impreuna evolutia operatiunii politiei.

UPDATE 18:35 Salah Abdeslam a fost capturat de politie. Se pare ca acesta ar fi fost ranit la picior, in schimbul de focuri. De asemenea, spun surse ale politiei, a mai fost arestat un complice, dar alti doi ar fi reusit sa fuga.
 

Mai multe focuri de arma, precum si grenade explodate, s-au auzit in cartierul Molenbeek. Un schimb de focuri a avut loc intre fortele speciale si un barbat aflat pe o strada, in urma unei urmariri, relateaza rtl.be.

Zona este incercuita, iar o persoana ar fi fost ucisa, conform sursei citate.

De asemenea, Salah Abdeslam, suspectat de planuirea atacurilor islamiste din noiembrie de la Paris, ar fi fost ranit in schimbul de focuri, precum si o alta persoana. Cei doi s-ar fi baricadat intr-o casa.
 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO