Scandal de proportii in Israel. Peste 20 de fosti si actuali oficiali au fost retinuti de politie intr-un dosar de coruptie

Ultima actualizare: 28-12-2014 06:47
Politia din Israel

Politia israeliana a arestat peste 20 de fosti si actuali oficiali intr-un dosar de coruptie, inclusiv cateva persoane din partidul lui Avigdor Lieberman, care este ministru al Afacerilor Externe.

Conform publicatiei Ahram online, presa locala a scris ca aceste investigatii se numara printre cele mai importante operatiuni anti-mita din istoria Israelului si s-ar putea transforma intr-o lovitura fatala pentru partidul lui Lieberman, Yisrael Beitenu, cu doar 3 luni inainte de alegerile generale.

Potrivit informatiilor furnizate de politie, "milioane" de șekeli (moneda Israelului) din fonduri publice au fost deturnati catre organizatii apropiate acestui partid. Printre oficialii implicati in aceasta afacere s-ar numara ministrul delegat pentru Afaceri Interne Faina Kirshenbaum, care a fost deja interogat de politie. Fiica sa, Ronit, va ramane sub custodia politiei pana duminica, 28 decembrie. De asemenea, fostul ministru israelian al Turismului, Stas Misezhnikov, a fost retinut.

Tot in aceasta investigatie este vizat si fostul sef de campanie al partidului Yisrael Beitenu, fostii presedinti ai federatiilor de baschet si handbal, precum si cativa oficiali din cadrul conducerii operatiunilor asupra zonelor West Bank si Podisul Golan.

In total, 24 de persoane au fost arestate, in timp ce alte 4 au fost puse sub arest la domiciliu, a anuntat un purtator de cuvant al politiei.

Conform unui sondaj realizat de postul militar de radio al Israelului, 40% dintre cei care au votat partidul Yisrael Beitenu la ultimele alegeri spun ca isi vor reconsidera pozitile din cauza acestui scandal. Avigdor Lieberman, ministru al Afacerilor Externe si lider al acestui partid, a refuzat sa faca vreun comentariu despre acest scandal. In decembrie 2012, el a fost fortat sa demisioneze din cauza unui scandal de coruptie, insa a fost repus in functie in noiembrie 2013.

In Israel se vor organiza alegeri generale pe 17 martie 2015, la doar 2 ani de la dizolvarea Parlamentului de catre premierul Benjamin Netanyahu, dupa prabusirea colaitiei de guvernare.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO