S-a aflat numele femeii care-l acuza de abuzuri sexuale pe Printul Andrew al Marii Britanii. Cum arata acuzatoarea

Dată publicare: 05-01-2015 10:13
Dată actualizare: 08-01-2015 00:06


Ducele de York, Printul Andrew

Surse din politia metropolitana au conformat pentru publicatia The Telegraph ca Ducele de York ar putea fi anchetat de Scotland Yard daca va fi depusa o plangere in acest sens. 

Pe de alta parte, s-a aflat si identitatea femeii care afirma ca a fost folosita ca "sclava sexuala" de mai multe persoane, cand era minora, printre care si printul Andrew. Numele ei este Virgina Roberts si, in ciuda faptului ca toate acuzarile in Marea Britanie sunt formulate in numele Reginei, membrii familiei regale nu sunt imuni in fata legii. De altfel, in 2002, Printul Regal a devenit primul membru al familiei regale cu cazier judiciar si a fost amendat cu 500 de lire sterline, dupa ce a admis ca detine un caine foarte periculos care scapase de sub control.

Deocamdata, Virgina Roberts a depus o plangere doar in SUA, nu si in Marea Britanie. Aflata la originea unei afaceri care a tinut prima pagina a ziarelor britanice, aceasta femeie afirma in plangerea sa ca a fost fortata, cand era minora, sa "intretina relatii sexuale" cu ducele de York la Londra, New York si in Caraibe, in timpul unor orgii cu alte fete tinere, minore. Cunoscuta initial sub pseudonimul "Jane Doe #3", ea sustine ca a actionat la ordinul lui Jeffrey Epstein, un bancher bogat, prieten apropiat al printului, care a fost condamnat in 2008 pentru ca a recurs la serviciile unor prostituate minore. Nu a fost precizata data la care au avut loc aceste fapte, dar "Jane Doe #3" afirma ca a fosta sclava sexuala a lui Jeffrey Epstein intre 1999 si 2002.

Reclamanta il citeaza si pe Alan Dershowitz, unul dintre avocatii lui Epstein si unul dintre juristii americani cei mai proeminenti. Contactat de AFP si citat de Mediafax, acest profesor la Harvard a negat categoric implicarea sa si a acuzat-o pe reclamanta ca a "inventat aceasta poveste" pentru a-l extorca de bani pe Epstein. "Sunt alb ca zapada si ma voi apara pentru ca nu am nimic de ascuns", a anuntat el.

"Astfel de atacuri agresive la adresa mea reprezinta motivul pentru care victimele abuzurilor sexuale pastreaza in general tacerea si la fel a fost si cazul meu. Dar acest lucru se va schimba. Nu ma voi mai lasa intimidata si redusa la tacere", a reactionat sambata reclamanta intr-un comunicat transmis The Guardian.

Aceasta nu este prima data cand numele printului Andrew, al doilea fiu al reginei Elizabeth II si al cincilea in ordinea succesiunii la tronul britanic, este citat in cadrul acestei afaceri. Dar de aceasta data, chiar si Palatul Buckingham, care pastreaza de obicei o tacere demna in astfel de circumstante, a tinut sa reactioneze. Intr-un comunicat difuzat vineri, Palatul a anuntat ca "orice acuzatie potrivit careia au fost comise acte indecente cu o minora" este "categoric falsa".

Mai multi jurnalisti revin in detaliu asupra relatiei de prietenie dintre printul Andrew si Jeffrey Epstein, care au obiceiul de a pleca impreuna in vacante. Relatia lor a fost comentata pe larg dupa ce Andrew a fost nevoit sa renunte in 2011 la functiile sale de reprezentant special al Guvernului britanic pentru comertul international, din cauza relatiilor sale dubioase cu Epstein.

Sursa: Mediafax, The Telegraph


VIDEO PROTVPLUS.RO