Ryanair a publicat lista zborurilor anulate. Sute de mii de pasageri, afectați


Ultimul update: Duminica 01 Octombrie 2017 18:28
Data publicarii: Marti 19 Septembrie 2017 09:57
Categorie: Stiri externe
Ryanair

Ryanair a publicat lista zborurilor anulate după ce compania a fost presată să ofere mai multe informații, relatează BBC.

Ryanair a publicat lista zborurilor anulate. În 23 septembrie va fi anulat zborul Roma-București și retur, în 24 septembrie cursa aeriană Bologna-București și retur, iar în primele patru duminici din luna octombrie sunt anulate zborurile Milano-București și retur. Alte curse aeriene sunt din Dublin, Londra, Barcelona, Lisabona, Madrid, Bergamo și Porto, relatează Agerpres.

Analiștii estimează că Ryanair va plăti compensații de până la 17,7 milioane de lire sterline pentru anularea zborurilor, operațiune care a început luni, 18 septembrie, și a afectat deja mulți pasageri.

Compania aeriană irlandeză Ryanair a anunțat că intenționează să anuleze între 40 și 50 de curse aeriene pe zi până la sfârșitul lunii octombrie. Măsura ar urma să reducă întârzierile uriaşe înregistrate de avioanele Ryanair.

Dacă operatorul aerian low-cost anulează timp de șase săptămâni 40 de zboruri pe zi, la un factor de încărcare de 90% vor fi afectați aproximativ 285.000 de pasageri, care vor beneficia de zboruri alternative sau de rambursări.

Ryanair trebuie să respecte, în totalitate, drepturile pasagerilor, inclusiv posibilele despăgubiri, a anunțat luni Comisia Europeană. "Companiile care operează în UE trebuie să respecte normele europene...Pasagerii ai căror zboruri au fost anulate au un set complet de drepturi. Acestea includ, dreptul de rambursare, de zbor retur, precum și dreptul la asistență și în anumite circumstanțe și dreptul la despăgubiri", a declarat Comisarul european pentru Transporturi, Violetta Bulc.

Ryanair, cea mai mare companie aeriană din Europa după numărul de pasageri, operează 21 de rute de pe aeroporturile din România, respectiv Timișoara, București și Craiova.

Anul trecut, compania a avut în România 2,6 milioane de pasageri, iar, pentru acest an, estimează o creștere de 40%, după ce vor fi introduse patru noi rute.

Sursa: BBC

Bilete de avion cu 5 euro. Low-costul care suplimentează zborurile în România
Ryanair face schimbări majore în politica bagajelor. Ce taxe impune compania aeriană
VIDEO PROTVPLUS.RO