Vladimir Putin: „Aliații occidentali au decis să lupte împotriva Rusiei până la ultimul ucrainean”
Un oficial instalat de ruși în regiunea ocupată Herson, din sudul Ucrainei, amenință cu bombardarea podului de la Giurgiulești, de pe granița dintre România și Republica Moldova.
Asta ca represalii după ce ucrainenii au lovit un pod care leagă sudul ocupat al Ucrainei de peninsula Crimeea, anexată de Rusia în 2014. România a condamnat ferm declarațiile așazisului reprezentant al Rusiei in Herson.
Ucrainenii au lovit cu rachete cu rază lungă de acțiune un pod supranumit "poarta către Crimeea", una dintre puținele legături dintre peninsula ocupată de Rusia în 2014 și teritoriile controlate de ruși în regiunea Herson.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
„O lovitură asupra logisticii ocupantului”, așa a descris un oficial ucrainean acest bombardament.
Venit să inspecteze stricăciunile, așa-zisul guvernator al regiunii Herson, pus de ruși, a reacționat furios. Și a amenințat cu lovituri asupra podurilor din regiunea Odesa, dar și asupra podului Giurgiulești, de pe granița dintre România și Republica Moldova.
Vladimir Saldo, "guvernator" instalat de ruși la Herson: ”Coordonatele podurilor din regiunea Odesa, din regiunea moldoveană Giurgiulești, care a fost o parte a Ucrainei, dar a fost cedată de regimul Iușcenko (un mic schimb de teritorii din 1999) ... Aceste coordonate sunt cunoscute. Așa că va fi un răspuns foarte serios, curând”.
”România condamă ferm declarațiile așa-zisului oficial din Herson”, au reacționat ministerul nostru de Externe și premierul.
”Astfel de declarații la adresa Republicii Moldova, care vizează și o parte a teritoriului României, aliat NATO, sunt inacceptabile. Totodată, lovirea infrastructurii civile este crimă de război", afirmă în mesajul pe Twitter, Marcel Ciolacu.
Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: „Desigur, avem și informații despre ceea ce se întâmplă în zona ocupată a regiunii Herson. Pentru aceasta, nici măcar cuvântul "catastrofă" nu este suficient. Răul rus a format acolo grupuri speciale pentru a îndepărta și, evident, a ascunde cadavrele morților. Nu este prima dată când Rusia face asta - încearcă să distrugă dovezile și urmele crimelor sale pe teritoriul ocupat. Au făcut asta în Mariupol și în alte locuri. Dar acesta este un adevăr care nu poate fi ascuns”.
Putin: ”Aliații occidentali au decis să lupte împotriva Rusiei până la ultimul ucrainean”
Dacă armata ucraineană a raportat "succese parțiale" în luptele din sud-est și est, de la Kremlin, Vladimir Putin spune că Moscova a observat o "acalmie" în ofensiva ucraineană. Și, mai susține Putin, deși Ucraina mai are încă un anumit potențial ofensiv, Kievul a înțeles că nu are "nicio șansă".
Vladimir Putin: ”Se pare că aliații occidentali au decis, într-adevăr, să lupte împotriva Rusiei până la ultimul ucrainean. Pe lângă aceasta, trebuie să luăm în considerare faptul că potențialul ofensiv al inamicului nu este încă epuizat, o serie de rezerve strategice nu sunt încă implicate. Vă rog să luați acest lucru în considerare în planificarea acțiunilor militare”.
În plus, liderul de la Kremlin a anunțat că noua generație de rachete balistice intercontinentale Sarmat, capabile să transporte 10 sau mai multe focoase nucleare, va intra în curând în serviciul armatei ruse.
Vladimir Putin: ”Cea mai importantă sarcină aici este dezvoltarea triadei nucleare, care este o garanție cheie a securității militare a Rusiei și a stabilității globale. Deja aproximativ jumătate din unitățile și formațiunile forțelor de rachete strategice sunt echipate cu cele mai recente sisteme de rachete”.
În același timp ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat, joi, că Rusia va avea până la sfârșitul lunii o "armată de rezervă". Și i-a raportat liderului de la Kremlin o serie de cifre de-a dreputl impresionante.
Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării: „Avem 1.336 de persoane care semnează contracte (cu armata) în medie, în fiecare zi. De fapt, primim un regiment în fiecare zi. În plus, Vladimir Vladimirovici, în ceea ce privește echipamentul: în medie, primim 112 unități în fiecare zi”.
Sursa: Pro TV
Etichete: Rusia, razboi, romania, Republica Moldova, graniță, amenintare, bombardamente,
Dată publicare:
22-06-2023 19:29