Rusia trimite 60 de camioane cu ajutor umanitar in Transnistria. "Nu stim cum va evolua situatia in zona”

Ultima actualizare: 07-12-2014 07:15
camion rusia

Moscova trimite in Transnistria un convoi umanitar format din 60 de camioane, in cadrul unui proiect de integrare in Uniunea Euroasiatica, relateaza agentia Novosti PMR, in pagina electronica.

In decursul unei luni, in Transnistria au ajuns primele sapte vehicule cu echipamente medicale si mobila, trei dintre acestea au ajus miercuri, a anuntat organizatia neguvernamentala rusa Integrarea Euroasiatica, mentionand ca "alte zeci de camioane sunt in drum" spre Tiraspol. Directorul organizatiei, Aleksandr Argunov a mentionat ca acest ajutor contribuie la crearea unor noi centre medicale in regiune.

"Nu stim cum va evolua situatia in jurul Transnistriei si preferam sa transportam acest ajutor cat mai curand", a declarat Argunov.

"Cu putin timp inainte, au sosit camioanele cu mobila. Am analizat cu atentie ce dificultati apar la frontiera cu Ucraina si ce acte ne cer vamesii ucraineni, pentru ca mai apoi sa trimitem echipamente medicale. Aceste echipamente provin din diferite tari, inclusiv din Israel, Germania si Belarus", a adaugat el. Fondatorul organizatiei Integrarea Euroasiatica, deputatul rus Aleksei Juravliov s-a intalnit miercuri, la Tiraspol, cu liderul separatist Evgheni Sevciuk. Cei doi au discutat despre constructia unor centre medicale si gradinite in Transnistria cu finantare rusa, precum si despre transportarea echipamentelor necesare.

Anterior, Moscova a trimis opt convoaie cu "ajutor umanitar" in estul Ucrainei, afectat de o rebeliune prorusa.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO