Rusia intenţionează să folosească rubla digitală în tranzacţiile bilaterale cu China

rubla ruseasca
imago-images.com

Rusia intenţionează să folosească rubla digitală în tranzacţiile bilaterale cu China, pentru a reduce dominaţia SUA pe piaţa financiară globală, a declarat luni Anatoli Aksakov, şeful comisiei financiare din Duma de Stat.

Statul rus, ca multe alte ţări, a dezvoltat o monedă digitală, pentru a-şi moderniza sistemul financiar, să accelera plăţile şi a reduce riscul implicat de criptomonede.

Banca centrală a Rusiei efectuează deja teste împreună cu băncile, pentru rubla digitală, într-o perioadă în care sancţiunile impuse Moscovei din cauza invadării Ucrainei au limitat accesul Rusiei la o mare parte din infrastructura financiară mondială.

În aceste condiţii, Rusia caută mijloace alternative pentru efectuarea tranzacţiilor, a spus Aksakov într-un interviu acordat unei publicaţii a Parlamentului rus.

”Tema activelor financiare digitale, rublei digitale şi criptomonedelor se intensifică în prezent în societate, deoarece ţările occidentale impun sancţiuni şi creează probleme pentru transferurile bancare, inclusiv în decontările internaţionale”, a spus Aksakov.

Citește și
rubla ruseasca
Rubla a urcat la cel mai ridicat nivel față de dolar din ultimii 7 ani
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

El a adăugat că direcţia digitală este cheia, deoarece fluxurile financiare pot ocoli sistemele controlate de ţări neprietenoase.

Banca centrală şi guvernul s-au confruntat tot anul cu privire la reglementarea criptomonedelor.

Aksakov a spus că speră că o legislaţie va apărea în acest an. El a adăugat că următorul pas pentru rubla digitală ar fi lansarea acesteia pentru tranzacţiile bilaterale cu China, care şi-a testat deja yuanul digital.

”Dacă lansăm acest lucru, atunci alte ţări vor începe să-l folosească în mod activ în viitor, iar controlul Americii asupra sistemului financiar global se va încheia efectiv”, a spus Aksakov.

Pe măsură ce naţiunile occidentale au evitat Rusia, cooperarea cu Beijingul a devenit din ce în ce mai importantă pentru Moscova. Cele două naţiuni au crescut comerţul bilateral, iar companiile ruseşti au început să emită obligaţiuni în yuani.

Unii experţi ai băncilor centrale au sugerat, de asemenea, că noile tehnologii înseamnă că ţările ar putea să trateze mai direct între ele, făcându-le mai puţin dependente de canalele de plată dominate de Occident, cum ar fi sistemul SWIFT, la care multe bănci ruseşti au pierdut accesul din cauza sancţiunilor.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Articolul face parte din:

Război în Ucraina, ziua 216. Cresc tensiunile în Rusia după decretul de mobilizare. Oamenii continuă să protesteze

Rusia
Exodul bărbaților ruși care fug de teamă să nu fie încorporați continuă. Unii aleg să treacă granița spre Georgia pe jos

În Rusia cresc tensiunile după decretul de mobilizare dat săptămâna trecută de Putin. Au fost lupte de stradă în republica Daghestan, în timp ce rușii care fug de mobilizare au început să treacă granița spre Georgia și pe jos.  

Ucraina
Ucraina ar fi capturat un soldat rus care ar avea legătură cu atrocităţile de la Bucea

Serviciul de securitate ucrainean afirmă că un soldat rus capturat în timpul luptelor în regiunea Herson, în această lună, ar avea legătură cu atrocităţile petrecute la Bucea, lângă Kiev, în luna martie, potrivit CNN.

 

Bursa de la Moscova
Bursa din Moscova a scăzut puternic luni. S-a situat la cel mai redus nivel de la invadarea Ucrainei

Acţiunile de la bursa din Moscova au scăzut puternic luni și au ajuns la cel mai redus nivel atins din 24 februarie, ziua în care a început invadarea Ucrainei de către Rusia, transmite CNBC.  

Petrol
Preţurile petrolului, la cele mai reduse niveluri din ultimele nouă luni

Preţurile petrolului au atins luni minimele ultimelor nouă luni, în tranzacţii agitate, presate de aprecierea dolarului, în timp ce participanţii de pe piaţă aşteaptă detalii despre noi sancţiuni împotriva Rusiei, transmite Reuters.

 

arestare FSB
Rusia: Un consul japonez a fost reţinut de FSB şi declarat persona non grata

Agenţia de securitate rusă FSB a anunţat, luni, că a reţinut un consul japonez pentru presupuse acţiuni de spionaj şi i-a cerut să părăsească ţară.

leu
Leii salvați din Ucraina vor avea o nouă casă. Animalele, inițial aduse în România, vor ajunge în SUA și Africa

Leii salvați din Ucraina și adăpostiți timp de câteva luni la grădini zoologice din România pleacă spre noile lor case.  

viktor orban
Viktor Orban atacă din nou UE: ”Europenii au devenit mai săraci, în timp ce Rusia nu a căzut în genunchi”

Viktor Orban a criticat din nou Bruxelles-ul, despre ale cărui sancțiuni împotriva Rusiei spune că au făcut Europa să se împuște singură în picior, în timp ce europenii au sărăcit, iar Kremlinul ”nu a căzut în genunchi”.

 

rusia si kazahstan
Preşedintele kazah promite că ţara sa îi va proteja pe ruşii care fug din Rusia de teama mobilizării

Preşedintele kazah a dat asigurări marţi că ţara sa îi va proteja pe ruşii care fug în Kazahstan pentru a scăpa de mobilizarea militară în curs în Rusia, în scopul trimiterii de întăriri în Ucraina.

Rusi
Sosirile ruşilor în Georgia aproape s-au dublat după mobilizarea lui Putin în Ucraina

Sosirile ruşilor în Georgia s-au dublat, la aproape 10.000 de oameni pe zi, după ce preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat, miercuri, o mobilizare în ofensiva sa din Ucraina, anunţă marţi Ministerul georgian de Interne.

Rusia vrea reintroducerea pedepsei cu moartea. Medvedev: E timpul să închidem ambasadele, ne vom privi doar prin lunete
Medvedev amenință din nou cu armele nucleare. "Rusia are dreptul de a le folosi"

Fostul lider de la Kremlin, Dmitri Medvedev, a afirmat din nou că țara ar putea folosi armele nucleare. În prezent vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, acesta a mai spus că "nimeni nu are nevoie" de Ucraina.

explozie
Scenariu: incendiile și exploziile misterioase din Rusia, indicii ale unor misiuni de operațiuni speciale

Incendiile și exploziile misterioase de la locuri sensibile din Rusia sunt indicii ale unor misiuni specifice unităților de operațiuni speciale, la care americanii excelează. Responsabili par a fi atât dizidenții ruși, cât și comandourile ucrainene.  

Republica Osetia de Nord-Alania
Rusia va deschide un centru de recrutare la frontiera cu Georgia

Rusia va deschide un centru de recrutare la punctul de trecere a frontierei Verhnii Lars, în Republica Osetia de Nord-Alania, singurul post de acest fel între Rusia şi Georgia.

referendum
„Referendumurile” de anexare din Ucraina vor avea „consecinţe” asupra securităţii zonelor anexate, anunţă Kremlinul

Kremlinul anunţă marţi că „referendumurile” de anexare care se încheie marţi în patru regiuni ucrainene vor avea „consecinţe” profunde asupra acestor teritorii, mai ales în domeniul securităţii.

LIVE UPDATE Război în Ucraina, ziua 73. Peste 10.000 de presupuse crime de război comise de ruși sunt investigate
ONU, despre crimele de război: Invazia Rusiei din Ucraina a provocat o situaţie gravă a drepturilor omului

Organizația Naţiunilor Unite reclamă, marţi, că invazia Rusiei din Ucraina a provocat o situaţie gravă a drepturilor omului.  

LIVE UPDATE Război în Ucraina, ziua 73. Peste 10.000 de presupuse crime de război comise de ruși sunt investigate
ONU, despre crimele de război: Invazia Rusiei din Ucraina a provocat o situaţie gravă a drepturilor omului

Organizația Naţiunilor Unite reclamă, marţi, că invazia Rusiei din Ucraina a provocat o situaţie gravă a drepturilor omului.  

Referendum Rusia
Ultima zi a „referendumurilor” ruse de anexare a regiunilor separatiste Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie

Rusia încheie, marţi, referendumurile de anexare în patru teritorii aflate în totalitate sau parţial sub controlul său în Ucraina, care au înfuriat Kievul şi Occidentul, care ameninţă cu un răspuns puternic în cazul anexării.

Vladimir Putin
Declarațiile lui Putin în ultima zi de referendumuri de anexare. Rusia vrea „să salveze populaţiile” din teritoriile ocupate

Preşedintele rus Vladimir Putin dă asigurări marţi că referendumurile de anexare organizate de Moscova în patru regiuni ucrainene - Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie - au scopul ”să salveze populaţiile” care locuiesc în aceste teritorii.

razboi
Noii soldați ruși sunt trimiși pe front fără medicamente și garouri. Sunt sfătuiți să folosească absorbante dacă sunt răniți

Este ultima zi a așa-ziselor referendumuri ținute de Rusia în teritoriile ocupate din Ucraina.

Citește și...
Principalul indice al bursei din Moscova a atins vineri maximul ultimelor trei luni
Principalul indice al bursei din Moscova a atins vineri maximul ultimelor trei luni

Principalul indice al bursei din Moscova, MOEX, a atins vineri maximul ultimelor trei luni, investitorii anticipând că alte companii vor urma exemplul Gazprom şi vor recomanda plata de dividende, în timp ce rubla a scăzut la 61 de unităţi pentru un dolar.

Rubla a urcat la cel mai ridicat nivel față de dolar din ultimii 7 ani
Rubla a urcat la cel mai ridicat nivel față de dolar din ultimii 7 ani

Rubla rusească a urcat la un maxim de aproape şapte ani faţă de dolar, pe piaţa valutară din Moscova, susţinută de controale de capital şi de promisiunea viitoarelor plăţi de impozite la sfârşitul lunii, în timp ce guvernul şi-a prezentat noul buget.

Recomandări
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Deși presați de cheltuieli prea mari la buget, oficialii au în plan o nouă majorare a salariilor, în an electoral. 

Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor
Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor

Noul pachet de ajutor american pentru Ucraina va include și rachete ghidate cu o rază de acțiune de 300 de km.  

Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu
Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu

După două luni de căutări și încă una în care au făcut campanie pentru medicul Cătălin Cîrstoiu, liderii PNL și PSD au anulat toate planurile comune pentru Primăria generală a Capitalei.