Medvedev amenință din nou cu armele nucleare. "Rusia are dreptul de a le folosi"

Rusia vrea reintroducerea pedepsei cu moartea. Medvedev: E timpul să închidem ambasadele, ne vom privi doar prin lunete
Getty

Fostul lider de la Kremlin, Dmitri Medvedev, a afirmat din nou că țara ar putea folosi armele nucleare. În prezent vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, acesta a mai spus că "nimeni nu are nevoie" de Ucraina.

"Trebuie să vă reamintesc din nou - pentru cei surzi care se aud doar pe ei înșiși. Rusia are dreptul de a folosi arme nucleare dacă este necesar, în cazuri prestabilite, în strictă conformitate cu fundamentele politicii de stat în domeniul descurajării nucleare. Dacă noi sau aliații noștri suntem atacați folosind acest tip de armă. Sau dacă agresiunea cu folosirea armelor convenționale amenință însăși existența statului nostru. Președintele Rusiei a vorbit direct despre asta recent", a transmis Medvedev pe Telegram.

"În plus, vom face totul pentru a preveni apariția armelor nucleare la vecinii noștri ostili. De exemplu, în Ucraina nazistă, care astăzi este controlată direct de țările NATO", a mai spus fostul președinte rus.

Folosirea armelor nucleare nu e o cacealma, susține Medvedev

De asemenea, Medvedev a mai afirmat că Rusia nu va juca la cacealma, dacă va exista o amenințare la adresa sa: "Dacă amenințarea la adresa Rusiei depășește limita de pericol stabilită, va trebui să răspundem. Fără a cere permisiunea nimănui, fără consultări lungi. Și cu siguranță nu este o cacealma".

Medvedev a mai spus că Occidentul nu va sări în ajutorul Ucrainei și nici nu va riposta dacă Rusia va folosi arme nucleare.

Citește și
dmitri medvedev
Medvedev: Dacă Ucraina nu acceptă actualele condiţii, Rusia va accepta doar predarea necondiţionată a Kievului
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

"Imaginați-vă că Rusia este nevoită să folosească cea mai formidabilă armă împotriva regimului ucrainean, care a comis un act de agresiune pe scară largă, care este periculos pentru însăși existența statului nostru. Cred că NATO nu va interveni direct în conflict nici în această situație.

La urma urmei, securitatea Washingtonului, Londrei și Bruxelles-ului este mult mai importantă pentru Alianța Nord-Atlantică decât soarta Ucrainei, de care nimeni nu are nevoie, chiar dacă este aprovizionată cu arme din belșug", a ]ncheiat fostul lider de la Kremlin.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Articolul face parte din:

Război în Ucraina, ziua 216. Cresc tensiunile în Rusia după decretul de mobilizare. Oamenii continuă să protesteze

Rusia
Exodul bărbaților ruși care fug de teamă să nu fie încorporați continuă. Unii aleg să treacă granița spre Georgia pe jos

În Rusia cresc tensiunile după decretul de mobilizare dat săptămâna trecută de Putin. Au fost lupte de stradă în republica Daghestan, în timp ce rușii care fug de mobilizare au început să treacă granița spre Georgia și pe jos.  

Ucraina
Ucraina ar fi capturat un soldat rus care ar avea legătură cu atrocităţile de la Bucea

Serviciul de securitate ucrainean afirmă că un soldat rus capturat în timpul luptelor în regiunea Herson, în această lună, ar avea legătură cu atrocităţile petrecute la Bucea, lângă Kiev, în luna martie, potrivit CNN.

 

rubla ruseasca
Rusia intenţionează să folosească rubla digitală în tranzacţiile bilaterale cu China

Rusia intenţionează să folosească rubla digitală în tranzacţiile bilaterale cu China, pentru a reduce dominaţia SUA pe piaţa financiară globală, a declarat luni Anatoli Aksakov, şeful comisiei financiare din Duma de Stat.

Bursa de la Moscova
Bursa din Moscova a scăzut puternic luni. S-a situat la cel mai redus nivel de la invadarea Ucrainei

Acţiunile de la bursa din Moscova au scăzut puternic luni și au ajuns la cel mai redus nivel atins din 24 februarie, ziua în care a început invadarea Ucrainei de către Rusia, transmite CNBC.  

Petrol
Preţurile petrolului, la cele mai reduse niveluri din ultimele nouă luni

Preţurile petrolului au atins luni minimele ultimelor nouă luni, în tranzacţii agitate, presate de aprecierea dolarului, în timp ce participanţii de pe piaţă aşteaptă detalii despre noi sancţiuni împotriva Rusiei, transmite Reuters.

 

arestare FSB
Rusia: Un consul japonez a fost reţinut de FSB şi declarat persona non grata

Agenţia de securitate rusă FSB a anunţat, luni, că a reţinut un consul japonez pentru presupuse acţiuni de spionaj şi i-a cerut să părăsească ţară.

leu
Leii salvați din Ucraina vor avea o nouă casă. Animalele, inițial aduse în România, vor ajunge în SUA și Africa

Leii salvați din Ucraina și adăpostiți timp de câteva luni la grădini zoologice din România pleacă spre noile lor case.  

viktor orban
Viktor Orban atacă din nou UE: ”Europenii au devenit mai săraci, în timp ce Rusia nu a căzut în genunchi”

Viktor Orban a criticat din nou Bruxelles-ul, despre ale cărui sancțiuni împotriva Rusiei spune că au făcut Europa să se împuște singură în picior, în timp ce europenii au sărăcit, iar Kremlinul ”nu a căzut în genunchi”.

 

rusia si kazahstan
Preşedintele kazah promite că ţara sa îi va proteja pe ruşii care fug din Rusia de teama mobilizării

Preşedintele kazah a dat asigurări marţi că ţara sa îi va proteja pe ruşii care fug în Kazahstan pentru a scăpa de mobilizarea militară în curs în Rusia, în scopul trimiterii de întăriri în Ucraina.

Rusi
Sosirile ruşilor în Georgia aproape s-au dublat după mobilizarea lui Putin în Ucraina

Sosirile ruşilor în Georgia s-au dublat, la aproape 10.000 de oameni pe zi, după ce preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat, miercuri, o mobilizare în ofensiva sa din Ucraina, anunţă marţi Ministerul georgian de Interne.

explozie
Scenariu: incendiile și exploziile misterioase din Rusia, indicii ale unor misiuni de operațiuni speciale

Incendiile și exploziile misterioase de la locuri sensibile din Rusia sunt indicii ale unor misiuni specifice unităților de operațiuni speciale, la care americanii excelează. Responsabili par a fi atât dizidenții ruși, cât și comandourile ucrainene.  

Republica Osetia de Nord-Alania
Rusia va deschide un centru de recrutare la frontiera cu Georgia

Rusia va deschide un centru de recrutare la punctul de trecere a frontierei Verhnii Lars, în Republica Osetia de Nord-Alania, singurul post de acest fel între Rusia şi Georgia.

referendum
„Referendumurile” de anexare din Ucraina vor avea „consecinţe” asupra securităţii zonelor anexate, anunţă Kremlinul

Kremlinul anunţă marţi că „referendumurile” de anexare care se încheie marţi în patru regiuni ucrainene vor avea „consecinţe” profunde asupra acestor teritorii, mai ales în domeniul securităţii.

LIVE UPDATE Război în Ucraina, ziua 73. Peste 10.000 de presupuse crime de război comise de ruși sunt investigate
ONU, despre crimele de război: Invazia Rusiei din Ucraina a provocat o situaţie gravă a drepturilor omului

Organizația Naţiunilor Unite reclamă, marţi, că invazia Rusiei din Ucraina a provocat o situaţie gravă a drepturilor omului.  

LIVE UPDATE Război în Ucraina, ziua 73. Peste 10.000 de presupuse crime de război comise de ruși sunt investigate
ONU, despre crimele de război: Invazia Rusiei din Ucraina a provocat o situaţie gravă a drepturilor omului

Organizația Naţiunilor Unite reclamă, marţi, că invazia Rusiei din Ucraina a provocat o situaţie gravă a drepturilor omului.  

Referendum Rusia
Ultima zi a „referendumurilor” ruse de anexare a regiunilor separatiste Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie

Rusia încheie, marţi, referendumurile de anexare în patru teritorii aflate în totalitate sau parţial sub controlul său în Ucraina, care au înfuriat Kievul şi Occidentul, care ameninţă cu un răspuns puternic în cazul anexării.

Vladimir Putin
Declarațiile lui Putin în ultima zi de referendumuri de anexare. Rusia vrea „să salveze populaţiile” din teritoriile ocupate

Preşedintele rus Vladimir Putin dă asigurări marţi că referendumurile de anexare organizate de Moscova în patru regiuni ucrainene - Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie - au scopul ”să salveze populaţiile” care locuiesc în aceste teritorii.

razboi
Noii soldați ruși sunt trimiși pe front fără medicamente și garouri. Sunt sfătuiți să folosească absorbante dacă sunt răniți

Este ultima zi a așa-ziselor referendumuri ținute de Rusia în teritoriile ocupate din Ucraina.

Citește și...
Medvedev amenință cu atacuri asupra Europei și SUA: „Rusia și-a ales propria cale. Nu există cale de întoarcere”
Medvedev amenință cu atacuri asupra Europei și SUA: „Rusia și-a ales propria cale. Nu există cale de întoarcere”

Dmitri Medvedev, fostul președinte și prim-ministru rus și în prezent vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, a emis un alt mesaj Telegram, în care amenință Europa, scrie The Guardian.

Medvedev: Dacă Ucraina nu acceptă actualele condiţii, Rusia va accepta doar predarea necondiţionată a Kievului
Medvedev: Dacă Ucraina nu acceptă actualele condiţii, Rusia va accepta doar predarea necondiţionată a Kievului

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a declarat luni că, în cazul în care Kievul nu acceptă condiţiile actuale pentru începerea negocierilor, Rusia va accepta doar predarea necondiţionată a regimului de la Kiev.

Dmitri Medvedev: Rusia nu poate opri războiul, chiar dacă Ucraina renunţă la un viitor în NATO
Dmitri Medvedev: Rusia nu poate opri războiul, chiar dacă Ucraina renunţă la un viitor în NATO

Dmitri Medvedev, un aliat important al preşedintelui rus Vladimir Putin, a declarat vineri că Moscova nu îşi va opri campania militară în Ucraina chiar dacă Kievul ar renunţa oficial la aspiraţiile sale de a adera la NATO.

Medvedev ameninţă voalat Occidentul şi acuză Kievul că pune la cale un Cernobîl la centrala Zaporojie
Medvedev ameninţă voalat Occidentul şi acuză Kievul că pune la cale un Cernobîl la centrala Zaporojie

Politicieni ruşi au respins cererile ţărilor G7 ca Rusia să restituie Ucrainei controlul centralei atomice de la Zaporozjie, în timp ce fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev i-a acuzat pe ''sceleraţii'' de la Kiev că doresc să creeze un nou Cernobîl.

Dmitri Medvedev, în vizită la separatişti proruşi în Donbas, împreună cu ministrul rus de Interne şi directorul FSB
Dmitri Medvedev, în vizită la separatişti proruşi în Donbas, împreună cu ministrul rus de Interne şi directorul FSB

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a efectuat o vizită, împreună cu mai mulţi alţi oficiali ruşi, într-o regiune separatistă prorusă din estul Ucrainei, în care a îndemnat la o strângere şi mai mare a legăturilor cu Moscova, relatează AFP.

 

Recomandări
România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București
România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București

După o perioadă în care și-a concentrat atenția asupra Ucrainei și a Occidentului, mai ales în contextul masacrului din Moscova, dar și al războiului aflat în desfășurare, Rusia a luat în vizor România, care pare că a devenit un ghimpe în coasta sa.

Kirilo Budanov: Federația Rusă a știut despre planificarea unui atac terorist în regiunea Moscova încă din februarie
Kirilo Budanov: Federația Rusă a știut despre planificarea unui atac terorist în regiunea Moscova încă din februarie

Conform declarațiilor șefului spionajului militar ucrainean, Kirilo Budanov, Rusia era conștientă încă din luna februarie de planurile pentru atacul terorist din Moscova, însă a ales să nu intervină.

 

 

 

 

 

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.