Romanii s-au strans pentru a treia seara consecutiv in fata Ambasadei din Londra: "Romania pentru noi este tara nu gunoi"


Ultimul update: Luni 06 Februarie 2017 07:07
Data publicarii: Vineri 03 Februarie 2017 22:03
Categorie: Stiri externe
romania marea britanie

Romanii s-au strans pentru a treia seara consecutiv, in fata Ambasadei romane din Londra, pentru a protesta fata de ordonanta de urgenta pentru modificarea codurilor penale aprobata de Guvern marti noapte.

Zeci de oameni au fluturat drapele si pancarte cu mesaje precum „Romania este tara, nu gunoi” si scandand, printre altele, „Rusine, Rusine, Rusine sa va fie”.Oamenii au intonat imnul Romaniei. Organizatorii au anuntat ca mitingurile vor continua si urmatoarele zile.

Zeci de romani s-au strans si in Praga in aceasta seara

Zeci de romani au iesit in strada vineri si la Berlin si Bruxelles, pentru a protesta fata de ordonanta de urgenta pentru modificarea codurilor penale.

In capitala Belgiei, romanii s-au strans in fata Reprezentantei Romaniei la UE, unde au fluturat drapele si pancarte pe care scria „Abrogarea si-apoi valea”, „Vrem justitie, nu coruptie” sau “Avem alergie la infamie, minciuna si hotie”. „Suntem milioane de romani cei care nu vrem sa cedam in fata coruptiei. De aceea recurgem la nesupunere civica, actionam impreuna, fara acte de violenta, impotriva deciziilor puterii de stat, pe care le consideram nelegale sau potrivnice interesului comun!”, au afirmat organizatorii mitingului pe Facebook.

Zeci de oameni s-au strans si in centrul Berlinului, in semn de solidaritate cu protestele din Romania. „Impreuna pentru schimbare” si „Nu Guvernul meu”, scria pe pancartele lor.


 

Sursa: Facebook.com

VIDEO PROTVPLUS.RO