Romanii fac senzatie si pe celalalt continent. Traficanti in Australia

Ultima actualizare: 30-05-2012 07:56
droguri

Un raport al autoritatilor din Australia arata ca romanii si vietnamezii sunt principalii furnizori de heroina pe piata neagra. Si pentru ca suntem in era electronica, dealerii folosesc pentru racolarea clientilor ..retele de socializare, precum Facebook

Raportul privind consumul ilicit de droguri din Australia a fost intocmit de catre o comisie specializata, care precizeaza in acest document ca preturile foarte mari ale substantelor halucinogene din Australia constituie un adevarat rai pentru traficanti.

Conform publicatiei “The Sydney Morning Herald”, pretul amfetaminei este de zece ori mai mare decat in sud-estul Asiei, iar pastilele ecstasy sunt vandute la cel mai mare tarif din lume.

In ceea ce priveste heroina, grupurile criminale organizate care distribuie acest drog sunt formate din romani si vietnamezi, iar capturile politiei in acest domeniu au inregistrat o usoara crestere in perioada 2005-2008.

Autoritatile, citate de publicatia “The Sydney Morning Herald”, mai spun ca traficantii de droguri din Australia au inceput sa se foloseasca de avantajele retelelor de socializare de pe Internet, folosind site-uri precum Facebook sau Twitter pentru racolarea de noi clienti.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO