Robotul umanoid FEDOR s-a plâns pe Twitter de "ambuteiaje" în drumul spre stația spațială


Ultimul update: Marti 27 August 2019 13:09
Data publicarii: Marti 27 August 2019 12:43
Categorie: Stiri externe
Robotul umanoid FEDOR

Robotul android FEDOR a reușit marți să se conecteze la Staţia Spaţială Internaţională , în a doua sa tentativă după o încercare eşuată sâmbătă. Acesta a publicat și un mesaj pe Twitter în care dă vina pentru întâriziere pe "ambuteiajele" din spațiu.

"Scuzele mele pentru întârziere. Am fost prins într-un ambuteiaj. Sunt pregătit să-mi continui activitatea", a explicat androidul pe contul său de pe această reţea de socializare, unde are peste 8.000 de admiratori ("followers"), potrivit EFE.

Capsula Soyuz MS-14, transportând robotul umanoid FEDOR, a eşuat sâmbătă în tentativa sa de a se conecta la portul Poisk, desemnat ca port iniţial de andocare la ISS. O a doua încercare de conectare, la portul Zvezda, a fost efectuată cu succes în a doua jumătate a zilei de luni.

Agenţia spaţială rusă a decis ca Soyuz să încerce andocarea într-un alt port, după tentativa eşuată din 24 august. De atunci, timp de peste 70 de ore, capsula spaţială cu robotul android la bord au rămas "blocaţi" la o distanţă de aproximativ 300 de metri în raport cu ISS.

În cazul în care andocarea la ISS nu ar fi putut avea loc în decurs de câteva zile, capsula ar fi fost nevoită se scufunde în ocean. Robotul FEDOR (supranumit 'Fiodor'), care va rămâne pe platforma orbitală timp de 14 zile, va avea misiunea de a realiza experimente diverse, despre care robotul va publica mesaje informative pe reţelele de socializare.

Specialiştii ruşi doresc ca androidul să revină pe ISS, în 2021, pentru a realiza "o plimbare" în spaţiu.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Agerpres

Rusia a trimis în spațiu un robot umanoid. Ce s-a întâmplat însă când a ajuns pe ISS
Robot de ultimă generaţie, învins de un barman amator. Ce nu a reuşit să facă maşinăria
India a lansat a doua sa misiune spaţială pe Lună - Chandrayaan 2. VIDEO
VIDEO PROTVPLUS.RO