Reusita medicala! S-a inventat dispozitivul care miroase cancerul!


Ultimul update: Marti 07 August 2012 22:31
Data publicarii: Marti 23 Februarie 2010 00:00
Categorie: Stiri externe
The Breathotron

Dispozitivul este capabil sa detecteze cancerul prin analizarea respiratiei pacientilor. Aparatul a fost construit de cercetatorii de la Universitatea Cranfield din Bedfordshire.

 

Numit "The Breathotron", dispozitivul creat de cercetatori britanici identifica modificarile de natura chimica din respiratia pacientilor si, astfel, permite detectarea tumorilor cancerigene mult mai devreme.

Inventia este rezultatul a 14 ani de cercetare si va fi testata pentru inceput in clinicile din Gloucestershire. Daca va trece testele, aparatul va putea fi achizitionat de toate clinicile din Marea Britanie.

Inventatorul dispozitivului, profesorul Hugh Barr, a marturisit ca a pornit in constructia aparatului bazandu-se pe niste studii care evidentiau faptul ca celulele canceroase elimina un miros specific.

De altfel, in trecut, cercetatorii au folosit si caini antrenati special pentru a detecta tesuturile afectate de cancer. Intr-unul dintre aceste teste, cainii au fost capabili sa identifice corect 1.258 de cazuri de cancer, dintr-un total de 1.272.

Cu toate acestea, medicii nu pot sa precizeze cu exactitate ce tip de miros elimina tesuturile cancerigene. Si asta pentru ca mirosul este mult prea slab pentru a putea fi detectat de oameni.

Mai mult decat atat, cercetatorii sunt optimisti si spun ca pe viitor dispozitivul va ajuta si la detectarea din timp a pneumoniilor sau a infectiilor intestinale.

Sursa: Mirror

Tags: cancer, sanatate,

Avocado previne cancerul, cataracta si este foarte bun pentru par
Un roman a pus la punct un test care identifica semnatura ADN a tumorilor!
ULUITOR! Ce medicament ieftin si cunoscut vindeca de cancer!
VIDEO PROTVPLUS.RO