Replica incredibila a penitenciarului in cazul Iuliei Timosenko: Vanataile erau dinaintea puscariei


Ultimul update: Sambata 25 August 2012 05:24
Data publicarii: Duminica 29 Aprilie 2012 16:37
Categorie: Stiri externe
Iulia Timosenko

Administratia penitenciara ucraineana a pus la indoiala, duminica, versiunea fostului premier Iulia Timosenko.

"Iulia Timosenko s-a plans pentru prima data de hematoame in august 2011", luna in care a fost incarcerata, a declarat administratia intr-un comunicat publicat pe site-ul sau de Internet.

"Potrivit datelor inscrise in carnetul de sanatate al lui Timosenko, ea a declarat ca nu a suferit niciun traumatism sau leziune", adauga comunicatul.

Hematoamele a caror origine nu a fost identificata au aparut de mai multe ori din septembrie, in special in partea superioara a corpului si pe picioarele opozantei. In noiembrie, Timosenko a scris personal o declaratie catre directorul inchisorii, in care s-a plans de "hematoame de origine necunoscuta", dar fara sa evoce rani sau traumatisme de vreun fel, a continuat administratia.

Rudele lui Timosenko au declarat, intr-adevar, in august 2011 ca ea sufera in inchisoare de o boala misterioasa care se manifesta prin "vanatai" aparute pe "tot corpul".

Un jurnalist al AFP care a vazut-o pe opozanta la tribunal la procesul sau din acea perioada nu a remarcat nimic neobisnuit la ea. Timosenko, ce ispaseste o pedeapsa de sapte ani de inchisoare si denunta urmaririle "politice", a afirmat ca a fost lovita, la 20 aprilie, de personalul inchisorii si a inceput o greva a foamei, care a intrat duminica a in zecea zi, pentru a protesta fata de violentele pe care ea le denunta.

Uniunea Europeana a cerut Kievului sa furnizeze "de urgenta explicatii" cu privire la situatia opozantei, ale carei probleme cu justitia au provocat din 2011 o criza fara precedent in raporturile dintre UE si Ucraina.

FULLSCREEN
Replica incredibila a penitenciarului in cazul Iuliei Timosenko: Vanataile erau dinaintea puscariei
  • /

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO