Englezii se tem de atentate TERORISTE la Jocurile Olimpice de la Londra. Ce masuri extreme au luat


Ultimul update: Duminica 04 Noiembrie 2012 20:01
Data publicarii: Duminica 29 Aprilie 2012 10:01
Categorie: Stiri externe
Londra

Cel mai asteptat eveniment sportiv al anului, Olimpiada de la Londra, este unul "interesant" nu numai pentru public, dar si pentru teroristi, dupa cum afirma oficialii armatei britanice.

Ei vor lua masuri deosebite pentru a evita atentatele, una dintre acestea fiind instalarea unor rachete sol-aer pe cladirile din apropierea stadionului olimpic.

Ministerul Apararii din Marea Britanie a anuntat ca rachetele vor fi folosite doar in ultimul moment, in cazul in care vor fi epuizate celelalte variante privind securizarea evenimentul sportiv. Totusi, in urmatoarele doua luni, locatarii mai multor cladiri rezidentiale au fost informati ca soldati ai armatei britanice vor stationa in zona si vor impune un control atent pentru cei care intra sau ies din acel perimetru.

Potrivit The Guardian, temerea cea mai mare a oamenilor de rand este ca teroristii ar putea incerca sa deturneze avioane cu care sa loveasca stadionul olimpic, intr-o operatiune similara cu ce s-a intamplat in America, la "9/11”. Totusi, londonezii s-au aratat nemultumiti de amplasarea rachetelor, considerand ca masura este exagerata.

Jocurile Olimpice de la Londra vor avea loc intre 27 iulie si 12 august, pe toata durata competitiei urmand sa participe 10.500 de atleti. Stadionul olimpic are o capacitate de 80.000 de locuri, iar satul olimpic, locul in care vor fi cazati sportivii, se intinde pe 200 de hectare, ambele fiind amplasate in zona de est a Londrei.

Sursa: The Guardian

VIDEO PROTVPLUS.RO