"Reintroducem pedeapsa cu MOARTEA". Pakistanul ia prima masura dupa masacrul in care 132 de elevi au fost ucisi de teroristi

Ultima actualizare: 20-12-2014 08:25
teroristi, Pakistan

Premierul pakistanez a decis sa reintroduca pedeapsa cu moartea dupa ce 141 de persoane, dintre care 132 de elevi, au fost ucise in urma unui atac terorist.

Nawaz Sharif, primul ministru din Pakistan, a decis reintroducerea pedepsei capitale in cazuri legate de terorism, dupa atacurile de marti.

Anuntul a venit dupa ce Sharif a convocat o conferinta a partidelor politice pentru a ajunge la un consens privind masurile ce urmeaza a fi luate impotriva TTP, Tehreek-e-Taliban Pakistan, grupul responsabil de atacul soldat cu 141 de victime.

Pana si talibanii afgani CONDAMNA atacul

Atentatul care a vizat o scoala frecventata de copiii militarilor din Peshawar, o metropola din nord-vestul Pakistanului, a fost revendicat de talibanii pakistanezi din miscarea TTP, care lupta din 2007 impotriva Guvernului de la Islamabad, acuzat ca sustine razboiul american "impotriva terorismului" si ca "batjocoreste islamul".

Acest atac, cel mai mortal din istoria Pakistanului, a generat un val de condamnari, atat in tara, cat si in strainatate.

"Emiratul islamic din Afganistan (numele oficial al talibanilor afgani-n.r.) exprima condoleante in urma acestui incident si plange alaturi de familiile copiilor ucisi", a declarat purtatorul de cuvant Zabihullah Mujahid, intr-un comunicat.

"Uciderea premeditata a unor persoane nevinovate, femei si copii, este contrara principiilor islamului", au adaugat talibanii afgani, aliati ocazionali ai talibanilor pakistanezi de-a lungul frontierei, dar care isi concentreaza atacurile asupra Afganistanului.

Rebeliunea afgana afirma de asemenea ca a "condamnat intotdeauna uciderea copiilor si a civililor nevinovati", inclusiv atentatul soldat cu 50 de morti luna trecuta, in timpul unui meci de volei in provincia Paktika, situata la frontiera cu Pakistanul.

Noul presedinte afgan Ashraf Ghani, care s-a deplasat luna trecuta la Islamabad pentru a ameliora relatiile cu Pakistanul in vederea stabilizarii regiunii dupa retragerea, la sfarsitul lunii, a majoritatii militarilor NATO, a condmanat marti atacul de la Peshawar.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO