Refugiații ucraineni au dus populația Germaniei la cel mai înalt nivel din toate timpurile | GALERIE FOTO
Refugiaţii care sosesc din Ucraina au contribuit la creşterea populaţiei Germaniei până la cel mai înalt nivel înregistrat vreodată, a anunţat Oficiul Federal de Statistică. În prezent, 84 de milioane de oameni locuiesc în cea mai populată ţară din UE.
Germania are una dintre cele mai scăzute rate de fertilitate din lume şi, potrivit unor estimări, cea mai îmbătrânită populaţie, însă sistemul său de sănătate, cererea de mână de lucru şi o politică relativ deschisă privind imigraţia au făcut din această țară o destinaţie atractivă pentru migranţi, încă dinainte ca Uniunea Europeană să-şi deschidă porţile pentru ucrainenii care fug din ţara lor după declanşarea invaziei ruse, pe 24 februarie.
Prin intermediul unui raport dat publicităţii marţi, Oficiul Federal de Statistică a anunțat că populaţia Germaniei a crescut cu 1%, cu 843.000 de oameni, în prima jumătate a acestui an.
Alegeri 2024
21:07
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024, turul 1. EXIT-POLL: Ciolacu și Lasconi în turul doi. Cozi la mai multe secții de votare
20:45
REZULTATE EXIT-POLL-URI la alegerile prezidențiale 2024 - primul tur. Marcel Ciolacu și Elena Lasconi, în turul doi
20:41
LIVE TEXT | Referendum București 24 noiembrie. A fost atins pragul de 30% prezenţă pentru validare
20:24
Alegeri prezidențiale 2024. Tinerii s-au mobilizat și au ieșit mai mulți la vot. La fel și românii din diaspora
De-a lungul lui 2021, populaţia Germaniei a crescut cu numai 0,1%, informează Reuters, citată de Agerpres. În aceeaşi perioadă, Germania a înregistrat o imigraţie netă de 750.000 de oameni din Ucraina.
Creşteri la o scară comparabilă au fost înregistrate doar de trei ori după reunificarea Germaniei, în 1990, şi de fiecare dată ea a avut legătură cu un val de refugiaţi.
În 1992, refugiaţi ai războiului din fosta Iugoslavie au contribuit la creşterea populaţiei Germaniei cu 700.000. În 2015, Germania şi-a deschis frontierele pentru aproape un milion de refugiaţi ai războiului din Orientul Mijlociu.
Populaţia feminină a Germaniei a crescut cu 1,2%, semnificativ mai mult decât populaţia sa de sex masculin, care a crescut cu 0,8%, reflectând astfel faptul că majoritar femeile şi copiii au fugit de războiul din Ucraina. Bărbaţilor cu vârste între 18 şi 60 de ani le este interzic să părăsească Ucraina.