Scurgeri la o centrală nucleară din Germania. Primele reacții oficiale
Operatorul centralei nucleare Isar 2 din Germania a informat Ministerul Mediului cu privire la o scurgere produsă în interiorul unității.
Defecțiunea nu a compromis securitatea, dar ar putea complica planul energetic de iarnă al guvernului, a anunțat, luni, ministerul, potrivit Reuters.
Eeste nevoie de o perioadă de reparații de o săptămână, în timpul căreia operațiunile vor fi oprite, pentru ca centrala să funcționeze și anul viitor, a adăugat ministerul.
Alegeri 2024
08:30
Ludovic Orban: Există o dezinformare în ceea ce priveşte retragerea mea din cursa pentru prezidenţiale
08:28
LIVE TEXT | Referendum București 24 noiembrie 2024. AEP: Până la ora 8:00, au votat 15.096 de cetăţeni - 0,84%
08:24
Ciucă: Am votat pentru prosperitate, securitate şi democraţie. Votul util merge către acel candidat care are onesitatea
08:18
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024, turul 1. Prezență, declarații și incidente. Candidați sancționați pentru propagandă
Amplasată în landul Bavaria din sudul Germaniei, Isar 2 urma să fie oprită la sfârșitul anului, conform planului de eliminare treptată a energiei nucleare.
Războiul din Ucraina și scăderea ulterioară a importurilor de energie din Rusia au determinat o schimbare de politică, guvernul plănuind să mențină deschise până anul viitor două dintre cele trei centrale nucleare.
Ministerul Mediului a declarat că, alături de Ministerul Economiei, "examinează noua situație și implicațiile acesteia pentru proiectarea și punerea în aplicare a planului de rezervă".
Operatorul centralei Isar 2 a anunțat că reactorul ar putea continua să funcționeze până la data planificată de oprire, conform Ministerului Mediului.
Dar oprirea pentru o săptămână ar fi necesară în octombrie, dacă centrala va funcționa și după finalul acestui an.